Seminar in študijski obisk – Donostia – San Sebastian, Španija

V okviru projekta ˝Spodbujanje politične participacije priseljencev v devetih državah centralne in vzhodne Evrope˝, je med 9. 2. in 11. 2. 2015, v Baskiji, natančneje v Donostiji – San Sebastianu, potekal študijski obisk in seminar na temo participacije priseljencev v različnih organizacijah.
Študijskega obiska in seminarja, se je udeležilo devet strokovnjakov za politično participacijo priseljencev, vsak pa je pripeljal tudi dva gosta, aktivna v priseljenskih organizacijah ali drugače aktivna na področju migracij. Iz Slovenije so se srečanja udeležili trije predstavniki: prostovoljec Slovenske filantropije, drugače begunec iz Maroka ter gospod Admir Baltić, predstavnik Bošnjaške kulturne zveze Slovenije in predstavnik Slovenske filantropije – Nikolaj Tomaž Benedik.

Študijski obisk in seminar so soorganizirali baskovski organizaciji SOS Racismo in Mugak, ter češka organizacija za pomoč beguncem OPU. Na seminarju so 28 strokovnjakom iz področja migracij iz 9 držav članic EU, predstavili različne oblike sodelovanja med baskovskimi občinami in priseljenskimi organizacijami. Na seminarju so sodelovali različni govorci deželnih in občinskih oblasti – župan mesta Donostia – San Sebastian gospod Juan Carlos Izagirre, ter različni predstavniki nevladnih organizacij in predstavniki priseljenskih organizacij kot so: Esperanza Latina, Bidez Bide, Ahmer. Predstavniki lokalnih oblasti so predstavili vzvode neposredne demokracije, ki jih občina uporablja pri oblikovanju mestnih politik v sodelovanju z občankami in občani.
Več o projektu in aktivnostih povezanih z njim si lahko preberete tudi na spletni strani projekta: www.migrant-participation.eu.
co-funded by the EU

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor