Slovenijo spreminjamo na bolje

Dan za spremembe je pobuda Slovenske filantropije, ki že šesto leto zapored v organiziranje prostovoljskih akcij in širjenje solidarnosti povezuje društva, šole, občine, podjetja in posameznike. Več kot 115 akcij bo potekalo 28. marca v 81 krajih po Sloveniji, zato lahko del Dneva za spremembe postane vsak.
Akcijam se lahko vsakdo pridruži kot prostovoljec, lahko jih obišče, o njih piše ali jih foto dokumentira. Na spletnih straneh Slovenske filantropije (www.filantropija.org in www.prostovoljstvo.org) so poleg lokacij in akcij navedeni tudi kontakti lokalnih organizatorjev, tako da lahko vsak pridobi dodatne informacije.

Dan za spremembe je postal odlična priložnost za povezovanje, saj v vsaki akciji sodelujeta vsaj dve organizaciji, v večini primerov pa štiri in več. Letošnje število sodelujočih organizacij je rekordno – kar 543 se jih bo pridružilo 6. Dnevu za spremembe.
Ob 6. Dnevu za spremembe Slovenska filantropija skupaj z Društvom novinarjev Slovenije organizira natečaj Poročamo o zgodbah prostovoljstva, v katerem lahko sodelujejo mladi do 30. leta, ki so svoj pogled na Dan za spremembe objavili v katerem koli tiskanem ali elektronskem mediju.
Slovenska filantropija v sodelovanju z Lidl Slovenija, ki je podpornik Dneva za spremembe, poziva ljubitelje fotografije, da s telefonom ali fotoaparatom ujamejo posebne trenutke Dneva za spremembe in sodelujejo na fotografskem natečaju.
Oglejte si prijavljene akcije na zemljevidu. S klikom na rumeno piko se vam prikažejo podrobnosti posamezne akcije. Če vam ne uspe obiskati katere od akcij, se lahko Dnevu za spremembe pridružite med 20.30 in 21.30 uro ter v uri za zemljo ugasnete luči v boju proti podnebnim spremembam.
Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!

Na fotografiji: Prva akcija v 2015 – Trst. Organizator: Nižja srednja šola sv. Cirila in Metoda iz Trsta.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor