Stanje prostovoljstva v slovenskih bolnišnicah

V sredo, 15. aprila 2015, je Slovenska filantropija predstavila pobudo za razvoj prostovoljstva v slovenskih bolnišnicah na sestanku Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije. Udeležili so se ga direktorji in predstavniki bolnišnic in prisluhnili pregledu trenutnega stanja prostovoljstva v slovenskih bolnišnicah.
Trenutno je prostovoljstvo prisotno v 11 od 25 slovenskih bolnišnic, skupno 289 prostovoljcev pa je v letu 2014 opravilo 9.629 delovnih ur. Na osnovi Pravilnika o področjih prostovoljskega dela in vpisniku, v katerem je podana osnova za vrednotenje prostovoljskega dela, smo izračunali vrednost opravljenega dela prostovoljcev v bolnišnicah v letu 2014. Ker je ura vsebinskega dela v omenjenem pravilniku ovrednotena z 10,00 €, znaša prispevek prostovoljcev v slovenskih bolnišnicah v lanskem letu 96.290,00 evrov!
In zakaj bi se bolnišnice odločale za vzpostavljanje in razvoj prostovoljstva? Zaradi dodane vrednosti, ki jo med paciente prinašajo prostovoljci. Nekateri pacienti, ki so bili v bolnišnični obravnavi dlje časa, so Slovenski filantropiji sporočili, da je bila najboljša izkušnja, ki so jo odnesli iz celotnega zdravljenja, prav empatičen in optimističen stik s prostovoljci.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor