Nacionalni teden prostovoljstva 2015

Ponovno prihaja čas, ko se prostovoljske organizacije in prostovoljci zberemo, predstavimo, družimo in poveselimo. Prihaja Nacionalni teden prostovoljstva. V prejšnjih letih smo ga poznali pod imenom Festival prostovoljstva, a ker se je razširil po vsej Sloveniji, je dobil tudi novo ime. Letos pod sloganom Vse generacije, vse barve, vsa znanja. Z ljubeznijo.
Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, vas vabi k soustvarjanju Nacionalnega tedna prostovoljstva, ki bo letos potekal med 18. in 24. majem.

VESELI DAN  PROSTOVOLJSTVA

9. junij, Prešernov trg, med 13. in 17. uro;  pod pokroviteljstvom ljubljanskega župana Zorana Jankovića
Namen prireditve je predstavitev delovanja prostovoljskih organizacij obiskovalcem, pridobivanje novih prostovoljcev in simpatizerjev, ob tem pa tudi zabava, prijetno druženje in mreženje med prostovoljci in organizacijami.
Ali se nam boste pridružili tudi vi?
Letošnji Veseli dan bo nadgradnja lanskoletnega. Želimo, da bi bil še bolj zabaven in interaktiven. Aktivnosti prostovoljskih organizacij (animacije, uganke in naloge za obiskovalce, nastopi, igre …) se bodo dogajale ob stojnicah in na Prešernovem trgu. Razmislite, katera aktivnost bo omogočila, da vas obiskovalci čim bolje spoznajo in si vas zapomnijo. Velikega odra ne bo. Pozornost obiskovalcev in prostovoljcev bomo usmerili v dogajanje na tematskih otočkih med stojnicami in na trgu, enakovredno in povezovalno.
Ste zraven? Izpolnite spletno prijavnico, ki jo najdete na povezavi http://localhost/filantropija/prijave/veseli-dan-prostovoljstva-2015/ ali se poslužite klasične, ki jo najdete  tu. Prijave zbiramo do četrtka, 7. maja 2015. Po prejeti prijavi vas bo kontaktiral eden izmed sodelavcev Slovenske filantropije, ki vam bo dal nadaljnje informacije in vam po potrebi pomagal pri pripravah. 

SLOVESNI DAN PROSTOVOLJSTVA

19. maj, Škofja Loka, ob 13. uri
Kdo so Junaki našega časa? Katera mesta so prijazna prostovoljstvu? Kdo so izjemni prostovoljci v javni upravi? Katere fotografije, posnete v okviru Dneva za spremembe, so najbolj prepričale komisijo in kateri mlad novinar je pripravil najboljši prispevek o prostovoljstvu? Vse to bomo izvedeli 19. maja v okviru Slovesnega dne prostovoljstva. Gostiteljica dogodka je Občina Škofja Loka, ki je bila dobitnica naziva Prostovoljstvu prijazno mesto 2014, prejemnike nazivov in nagrad pa bo nagovoril loški župan Miha Ješe.

AKTIVNOSTI V VAŠEM KRAJU

med 18. in 24. majem, po vsej Sloveniji
Je tudi v vašem kraju razvito prostovoljstvo? Ga želite podpreti s predstavitvijo prostovoljskih organizacij, okroglo mizo ali kakšnim drugim dogodkom? Pridružite se Nacionalnemu tednu prostovoljstva in organizirajte dogodek pri vas! Lahko vam pomagamo pri zasnovi in promociji dogodka v okviru Nacionalnega tedna. Prijavite svoj dogodek preko spleta http://localhost/filantropija/prijave/nacionalni-teden-prostovoljstva-aktivnosti-v-vasem-kraju/.
Vse informacije bodo objavljene na www.prostovoljstvo.org, prijavljene organizacije bomo sproti obveščali. Na dodatna vprašanja odgovarjamo preko elektronske pošte ali  telefona; slovenska@filantropija.org, 01 433 40 24.
V pričakovanju skupnega soustvarjanja Nacionalnega tedna prostovoljstva vas lepo pozdravljamo!
Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor