Slovesni dan prostovoljstva

Na Slovesnem dnevu prostovoljstva v okviru Nacionalnega tedna prostovoljstva je 19. maja 2015 Slovenska filantropija podelila številna priznanja in nazive najodličnejšim na področju prostovoljstva. V Škofji Loki smo izvedeli, kdo so Junaki našega časa, katera mesta so prijazna prostovoljstvu, kdo so izjemni prostovoljci v javni upravi ter katere fotografije, posnete v okviru Dneva za spremembe, so najbolj prepričale, pa tudi, kateri mladi novinar je pripravil najboljši prispevek o prostovoljstvu.
Prejemnik naziva NAJ PROSTOVOLJEC ZAPOSLEN V JAVNI UPRAVI za leto 2014 je Boris Krabonja, zaposlen na Srednji ekonomski šoli Maribor.
Posebna priznanja so prejeli Ivan Kramberger, Romana Lesjak in Matevž Pavčnik.
zaposleni v JU
 
Slovenska filantropija je v tem šolskem letu prvič razpisala natečaj Junaki našega časa, ki smo ga namenili spodbujanju prostovoljstva v šolah. Prejemniki priznanj:
Dobrodelni krožek Za lepši svet na OŠ Šmartno pri Litiji,
OŠ Preska,
OŠ Janka Modra, Dol pri Ljubljani,
OŠ Toneta Čufarja Ljubljana,
OŠ Vransko-Tabor,
Srednja zdravstvena in kemijska šola Novo mesto.
junaki
Priznanje kot posameznica je prejela učenka OŠ Maksa Durjave Maribor, Linda Buzhala
Linda
Prostovoljstvu prijazno mesto
Naziv Prostovoljstvu prijazno mesto 2015 prejmejo:
Občina Sežana
Občina Slovenske Konjice
Občina Vojnik
Nazive Prostovoljstvu prijazno mesto smo podelili še šestim občinam, ki so naziv pridobile prvič v letu 2014 in so ga z izpolnjevanjem kriterijev v letu 2015 ponovno potrdile.
Te občine so: Mestna občina Velenje, Občina Črna na Koroškem, Občina Gornja Radgona, Občina Krško, Občina Ravne na Koroškem, Občina Škofja Loka. obcine1
Najboljše fotografije letošnjega Dneva za spremembe

Nagrado za najboljšo fotografijo Simbioza bistva življenja je prejela Tjaša Gnezda.
Drugo nagrado Ana Vita Urh za fotografijo Prebudimo vse svoje čute.
Tretjo nagrado ponovno Tjaša Gnezda s fotografijo Z dlanjo v dlani.
natecaj foto
Dve nagrajenki natečaja Poročamo o zgodbah prostovoljstva

Mlada novinarka Eva Godina za lokalno televizijsko postajo TV Lep.
Anamarija Mihovec z osebnim zapisom na spletni strani Telefona mladi mladim.
novinarki
Med 18. in 24. majem poteka Nacionalni teden prostovoljstva, ki ga šestnajsto leto organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Preko različnih dogodkov imajo v devetih krajih po Sloveniji osrednje mesto prostovoljske organizacije in njihove aktivnosti kot tudi dosežki prostovoljcev. Letošnji teden poteka pod sloganom Vse generacije, vse barve, vsa znanja. Z ljubeznijo. Osrednji dogodek – Veseli dan prostovoljstva, ki bi moral biti v centru Ljubljane 21. maja, je prestavljen na 9. junij. Na njem se bo predstavilo več kot 90 prostovoljskih organizacij in njihovih prostovoljcev in vsak obiskovalec se bo lahko prepričal, da je dogodek ustvarjen za vse generacije, za vse barve, za vsa znanja in z ljubeznijo ter da je takšno tudi prostovoljstvo.

SLOVESNI DAN PROSTOVOLJSTVA: nagrajenci in prejemniki priznanj – obrazložitve

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor