Projekt Raznolikost bogati v Kranju

RAZNOLIKOST BOGATI

spodbujanje socialnega vključevanja državljanov tretjih držav v Kranju

 1. – 7. junij 2015

V tednu med 1. in 7. junijem bo Slovenska filantropija priredila 6 dogodkov v okviru programa Raznolikost bogati – spodbujanje socialnega vključevanja državljanov tretjih držav v Kranju, s katerim si prizadevamo spodbujati pozitivne vidike in širiti zavedanje o pomembnosti socialnega vključevanja državljanov tretjih držav v lokalno okolje in družbeno življenje.
RAZNOLIKOST BOGATI 800x600-1_s
Program (pdf)

DOGODKI

Ponedeljek, 1. junij 2015, Galerija MKD Sv. Ciril in Metod, Savska cesta 34, Kranj
16.00 – 20.00 Posvet na temo spodbujanja socialnega vključevanja državljanov tretjih držav
Posvet bo zajemal različne vidike socialne integracije in posebej ali skupaj odgovoril na potrebe posameznega vidika vključevanja posamezne skupine ciljne populacije in ponudil informacije o različnih možnostih, pravicah s strani različnih institucij pa tudi predstavitve dobrih praks uspešnih migrantov.

16.00 – 18.00 Posvet na temo spodbujanja socialnega vključevanja državljanov tretjih držav s predstavniki državnih organov, nevladnih organizacij in migrantov18.00 – 18. 15 Odmor18.15 – 18.45 Socialno vključevanje za starejše, otroke, mladino, ženske – predstavitev programov in organizacij na področju izobraževanja, kulture, športa…
18.45 – 19.15 Programi za osebe s posebnimi potrebami, programi opismenjevanja in učenja slovenščine – predstavitve programov in možnosti vključitve
19. 15 – 19.45 Socialno vključevanje in ekonomska enakopravnost – predstavitev različnih pravnih ali fizičnih oblik dela

 
Torek, 2. junij 2015, Hiša Layer (Stolp Škrlovec), Tomšičeva 32, Kranj
20.00 – 23.00 Filmska projekcija in razprava o izzivih ter pomembnosti socialne vključenosti državljanov tretjih držav
Z dogodkom želimo senzibilizirati širšo lokalno javnost o izzivih socialnega vključevanja s strani državljanov tretjih držav in premoščanju stereotipov lokalnega prebivalstva o ciljni skupini, hkrati pa izpostaviti pomembnost socialnega vključevanja državljanov tretjih držav v lokalno okolje in njihov doprinos družbenemu življenju.

20.00 – 21.45 Projekcija filma Kopno na vidiku (Land in Sicht), Judith Keil in Antje Kruska, Nemčija, 2013, dokumentarni film, 93 min, angleški podnapisi
21.45 – 23.00 Razprava o izzivih ter pomembnosti socialne vključenosti državljanov tretjih držav
Partnerja dogodka sta Layerjeva hiša in Goethe-Institut Ljubljana.

GI_Logo_horizontal_green_sRGB
Layer
Raznolikost_bogati_kolaz2
Sreda, 3. junij 2015, avla Mestne občine Kranj
9.00 – 17.00 Informacijska pisarna
Individualna svetovanja in informiranja z različnih področji vključevanja v družbo za državljane tretjih držav, njihove svojce in prijatelje: urejanje dokumentacije, dostop do zdravstvenih storitev, informacije o lokalnih inštitucijah, ki nudijo pomoč in podporo pri vključevanju, informacije in kontakti lokalnih organizacij in društev, ki ponujajo široko paleto prostočasnih aktivnosti za otroke, mlade, odrasle, starejše.
Četrtek, 4. junij 2015, Galerija MKD Sv. Ciril in Metod, Savska cesta 34, Kranj
17.00 – 19.00 Literarni večer RAZNOLIKOST BOGATI
Z gosti in udeleženci literarnega natečaja bomo razmišljali o pozitivnih učinkih prijateljstva vrstnikov različnih kultur in kakšno vrednost ima takšno prijateljstvo pri socialnem vključevanju otrok priseljencev in lokalnega prebivalstva.
Do 28. maja se lahko pridružite literarnemu natečaju RAZNOLIKOST BOGATI. Več o tem na http://localhost/filantropija/literarni-natecaj-raznolikost-bogati/
Raznolikost_bogati_kolaz1
Sobota, 6. junij 2015, ploščad pred Prešernovim gledališčem, Kranj
9.00 – 13.00  Art market – tržnica unikatnih izdelkov, predstavitev spretnostni in znanj državljank tretjih držav
Na ploščadi pred Prešernovim gledališčem bo potekala tržnica unikatnih izdelkov, kjer bodo obiskovalci lahko spoznali unikatne izdelke različnih kultur.
Nedelja, 7. junij 2015, Otroško igrišče Pungert
15.00 – 17.00 Delavnica za otroke o spoznavanju raznolikosti in bogastvu drugih kultur ter pomembnosti njihove vključitve za našo družbo
Spoznavali bomo raznolikost in bogastvo drugih kultur, izdelkov, ki jih vsakodnevno uporabljamo: glasbila, hrana in podobno, preko katerih bomo ponazorili, da za svoje prevzamemo stvari, ki nam koristijo in osvetlili, da imajo tudi ljudje enak ali celo večji doprinos k družbenemu življenju.
Program Raznolikost bogati – spodbujanje socialnega vključevanja državljanov tretjih držav v Kranju si prizadeva spodbujati pozitivne vidike in širjenje zavedanja o pomembnosti socialnega vključevanja državljanov tretjih držav v lokalno okolje in družbeno življenje.
Program je namenjen spodbujanju socialne vključenosti državljanov tretjih držav z aktivnim vključevanjem državljanov tretjih držav v projektne aktivnosti, z orodji različnih informativnih pristopov in s spodbujanjem osebnega stika med državljani tretjih držav in lokalnim prebivalstvom, ki temelji na občutkih solidarnosti, sobivanja in vzajemnega sprejemanja.
Dogodki potekajo v okviru projekta Raznolikost bogati – spodbujanje socialnega vključevanja državljanov tretjih držav v Kranju, ki ga financirata Ministrstvo za notranje zadeve in Evropska unija iz Evropskega sklada za vključevanje državljanov tretjih držav.
MNZ
 
 
 
MNZ_tujci

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor