Otroci v Moldaviji o človekovih pravicah

V okviru projekta Krepitev vloge šole pri zmanjševanju šolskega osipa in  posledic revščine na otroke v regiji Calarasi, je v času od marca do konca maja 2015 53 učiteljev iz 17 šol regije Calarasi izvedlo 689 delavnic na temo človekovih pravic za skupaj 1064 otrok.
Takojšen odziv na drugo tridnevno usposabljanje, ki sta ga v mesecu marcu predstavnici Slovenske filantropije skupaj z lokalnimi strokovnjaki izvedli za več kot 50 učiteljev v regiji Calarasi, je bil prenos pridobljenega znanja v prakso. Pridno in sistematično so začeli izvajati  aktivnosti namenjene opolnomočenju otrok in mladostnikov skozi izobraževanje o človekovih pravicah ter razvijati prostovoljsko delo znotraj šol.
Poleg delavnic na temo človekovih pravic so vse šole organizirale prostovoljsko delo otrok in mladih znotraj šol in v skupnosti. Tako so mladi prostovoljci začeli pomagati svojim vrstnikom v učenju, otrokom s posebnimi potrebami ter organizirati različne oblike pomoči ranljivim družinam, otrokom sirotam, starejšim občanom in drugim skupinam.  Najmanj 200 otrok in mladih že prostovolji v okviru šol.
Lokalna partnerska organizacija redno obiskuje šole in komunicira z lokalnimi šolskimi oblastmi. Povratne informacije so zelo pozitivne in vsi ocenjujejo projekt kot izjemno uspešen.  Pomembno je, da so projekt prav vsi vzeli za svojega, ga posvojili in so odgovorni za njegovo implementacijo. Prav tako vidijo, da je projekt trajnostno naravnan, kajti vse aktivnosti se lahko nadaljujejo tudi po zaključku projekta. Učitelji bodo pridobljeno znanje in prakso še naprej aplicirali  v svojem vsakdanjem delu.
 Calaras 1 DSCN2920 image (8) image (13)
MRSProjekt, ki  ga Slovenska filantropija izvaja v Moldaviji skupaj s partnersko organizacijo INTERACTION, financira Ministrstvo za Zunanje zadeve Republike Slovenije

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor