Zimske počitnice v Hišah Sadeži družbe

Otrokom širom Slovenije, ki se udeležujejo naših aktivnosti v okviru Hiš Sadeži družbe, med zimskimi počitnicami ni bilo dolgčas in so se zelo zabavali 🙂

Murska Sobota

V zimskem počitniškem taboru, ki žal ni bil prav nič zimski, so v Hiši Sadeži družbe otroci kljub temu uživali in se zabavali. Igrali so družabne igre, izdelovali izdelke iz gline, spoznali romsko kulturo, plese in si izdelali amulete. V soboškem parku so iskali dragocen zaklad in ga seveda tudi našli. Na pustni torek pa so nas namesto otrok obiskali Pika Nogavička, pirati, kavbojci, mesarji, mačke, piflarke, metuljčki, ki so zganjali norčije in se posladkali z odličnimi krofi.

Črnomelj

V Črnomlju smo pretekli teden uživali  na zimskem počitniškem taboru. V ponedeljek smo obiskali Knjižnico Črnomelj, kjer so nam prebrali pravljico, po vrnitvi v Hišo smo imeli dobro kosilo, nato smo barvali plakate in izdelovali nakit. Na torkov pustni dan smo prišli že našemljeni, izdelovali smo pustne maske, poslikali smo obraze, krofi so bili slastni. V sredo smo izdelali lovilce sanj, v četrtek pa živalice iz kartona. V petek  smo imeli različne delavnice-zapestnice prijateljstva, barvanje mask, izdelava vazic za mame. Seveda je bilo vsak dan veliko družabnih iger, veliko smeha in zelo dobro smo jedli, hvala vsem kuharicam.

Metlika

Zimski počitniški tabor s pomladnimi temperaturami in soncem smo pričeli z druženjem, kreativnimi delavnicami in družabnimi igrami za otroke med 6. in 12. letom. Prvi dan smo izdelovali voščilnice za babice, se pripravljali na pust, plesali posebne koreografije na sodobne skladbe, kartali. Pustni torek je bil idealen za šemljenje, rajanje in pohajkovanje po Metliki, za kar je s poslikavo obrazov poskrbela naša prostovoljka. Pepelnična sreda je bila na počitniškem druženju pod vodstvom mentorice glasbeno obarvana. Ustvarjali smo tudi mandale, se po kosilu skupaj sprehodili do naše zelene lepotice Kolpe, kjer smo se malo »martinčkali« na soncu in razgibali na igralih. Zadnji dan smo risali, barvali in ustvarjali živopisane metulje ter ob družabnih igrah prehitro dočakali čas, ko so starši prišli po otroke.

Žalec

Počitniški dnevi v Hiši Sadeži družbe Žalec so bili zelo pestri. Obiskale so nas sodelavke iz Centra za krepitev zdravja, s pomočjo katerih smo si razgibali hrbtenico in se naučili novih gibalnih iger. Prostovoljki sta nas naučili priprave jabolčnega zavitka, obiskovalka iz Kariernega centra nas je skozi pustne maske spoznavala z različnimi poklici in vsak otrok si je izdelal svojo masko za poklic, ki mu je všeč. Na pustni dan smo pripravili zdrave sladice z dietetičarko iz Centra za krepitev zdravja, profesionalna maskerka pa nas je spremenila v prava pravljična bitja. Tako pustno našemljeni smo šli na povorko po Žalcu in na občini srečali Dimnikarja, ki nam bo zagotovo prinesel srečo in uspeh. K nam smo povabili likovnico iz ateljeja Odsev Svetlobe, s katero smo ustvarjali čestitke, zeliščarke iz Univerze za III. življenjsko obdobje, ki so nas naučile vse o zeliščih in peki piškotov ter dekleti iz Zero Waste sekcije TD Žalec, ki so nam pomagale izdelovati ptičje hiške iz tertrapak embalaže in predelati prazne pločevinke v lončke za zelišča.

Logatec

Letošnje počitniške urice v Hiši Sadeži družbe Logatec so bile, po besedah otrok in njihovih staršev, res nekaj posebnega. Zakaj? Ker smo vsak dan zganjali druge koristne traparije, začeli pa smo s pustnimi maskami. Po načelu zero waste in DIY smo iz škatel za jajca izdelali zelo domiselne maske in se tako slab teden pred pustom prelevili v vsakovrstne živali. Naslednji dan smo gostili Združenje Falun Dafa, ki je otrokom predstavilo enostavne vaje za sproščanje, malo smo tudi meditirali in ob zaključku izdelovali origamije – lotusove cvetove. V sredo smo se navduševali nad robotiko in mehaniko, saj smo gostili odlične mentorje iz podjetja Mali TehnoVed. Tokrat je bilo na delavnici več fantov, z navdušenjem pa so konstruirale tudi punce. Gostili smo tudi novinarsko ekipo iz RTV Slovenija, ki nas je naučila, kako nastane televizijski prispevek, otroci pa so se tudi samo preizkusili v vlogi novinarjev, napovedovalcev in snemalcev. Zimska počitniška druženja smo zaključili z ogledom zabavnega animiranega filma, seveda niso manjkale niti kokice. Otroci so bili zelo zadovoljni in že nestrpno čakajo prvomajske počintice.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor