Aktivnosti se (zelo počasi) vračajo v naše PE Hiše Sadeži družbe!

V poslovnih enotah Slovenske filantropije, Hišah Sadeži družbe, tako zaposleni kot prostovoljci skrbijo za to, da bi čim bolj olajšali življenja tistih, ki so se v trenutni situaciji znašli v stiski. V času strogih ukrepov so v skoraj vseh Hišah vzpostavili projekt deljenja viškov hrane in šivali pralne zaščitne maske, ob sprostitvi ukrepov pa se na urnik počasi vračajo aktivnosti – tako po spletu kot v živo, ki se s primerno medosebno razdaljo in manjšim številom udeležencev večinoma izvajajo zunaj.

Hiša Sadeži družbe Logatec

Prijetno spomladansko vreme in vrtički ter gredice, ki čakajo na novo obdelovalce in prebivalce, so nas napeljali na idejo o izmenjavi sadik in semen. Prav tako smo se odločili, da ponovno pričnemo z našo priljubljeno dejavnostjo starejših, jogo, ki smo jo zaradi varnosti že drugič izpeljali v bližnjem Grajskem parku. V tem tednu bomo na naši terasi izpeljali tudi srečanje pogovorne skupine, s katero se bomo lotili oživitve in ozaljšanja naših cvetličnih gredic, v petek pa se bomo z našimi uporabniki odpravili tudi na krajši pohod po bližnji okolici.

Hiša Sadeži družbe Metlika

Ob upoštevanju priporočil NIJZ smo začeli z delavnicami na prostem, kjer zaenkrat na zelenici pred hišo z omejenim številom uporabnic izvajamo jogo, nordijska hoja pa je postala že stalnica in vsem pomeni prijeten sprehod do naše smaragdne lepotice Kolpe. Organizirali smo tudi izmenjavo sadik. Narava okoli nas nam spomladi ponuja ideje za brezplačne in sveže obroke, zato smo se lotili koprive, ki sodi med najbolj zdravo divjo zelenjavo. Skupaj s prostovoljci smo uredili še okolico hiše in pripravili vrtiček.

 

Hiša Sadeži družbe Črnomelj

V teh dneh s polno paro pa pripravljamo promocijske materiale za našo Hišo – naš sadež hruško. Odpravili smo se tudi že ven v okviru delavnice nabiranja smrekovih vršičkov, iz katerih bomo naredili sirup.

 

Hiša Sadeži družbe Žalec

Ker smo želeli, da bi bile naše vsebine dostopne tudi v času, ko se ne smemo družiti, sta naši prostovoljki v začetku aprila začeli z vadbo joge in telovadbe za hrbtenico v živo na facebooku. Po praznikih smo začeli z individualnimi delavnicami pametnih telefonov in individualno učno pomočjo, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov, začeli pa smo tudi z nordijsko hojo.

 

 

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor