Festival kruha + preddogodek Festivala migrantskega filma

20. junija obeležujemo svetovni dan beguncev, ob katerem Slovenska filantropija že desetletje organizira Festival migrantskega filma. Letos je bilo zaradi epidemije malo drugače, ampak nič manj veselo! 

17. junija smo tako na našem dvorišču pripravili dogodek, kjer so obiskovalci lahko poskusili 6 kulturno raznolikih vrst kruha: sirijski khobez, afganistanski naan, eritrejsko injero, slovenski kruh z drožmi ter iranska barbari in kalane; in si ogledali štiri kratke filmov na prostem. Več si lahko preberete tudi v članku na portalu časopisa Delo.

Urnik:

19.00 Festival kruha

21.15 – cca 22.15 Filmske projekcije: Maja, Hrepenenje, Učinek krekerja, Mundial na trgu. Več o filmih si preberite na tej povezavi.

Različne obraze migracij, azila ter življenja beguncev bomo v okviru Festivala migrantskega filma letos predstavljali v septembru, in sicer od 7. – 10. 9. 2020.

Dogodek smo organizirali ob upoštevanju priporočil NIJZ.

Dogodek Festival kruha organiziramo v okviru projekta Človek ne jezi se, ki ga sofinancira Urad vlade RS za komuniciranje in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov. #strpni

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor