Poletne počitniške aktivnosti v Hišah Sadeži družbe

Čeprav ne ravno s temperaturami, je poletje tu! Tudi letos v poslovnih enotah Slovenske filantropije, medgeneracijskih centrih Hišah Sadeži družbe, širom Slovenije organiziramo raznolike počitniške aktivnosti in varstva za otroke.

Prejšnji teden so imeli otroški počitniški tabor v Črnomlju, ta teden ga imajo v Murski Soboti, Metliki in Žalcu, naslednji teden pa v Logatcu. V Hiši Sadeži družbe Logatec pa vse julijske ponedeljke, srede in četrtke pripravljajo še dopoldanske počitniške urice.

Črnomelj

V desetih dneh smo otroke učili osnov prve pomoči, tehnik sproščanja, se pogovarjali o zdravi prehrani, ustvarjali, se igrali,… Upoštevali smo priporočila NIJZ in se veliko zadrževali na bližnjem travniku. Pa da ne pozabimo najpomembnejšega: naše kuharice so zelo lepo skrbele za naše želodčke, najboljše je bilo pa tisto, kar smo naredili sami: pizza in tiramisu Komaj čakamo avgusta, da bomo spet skupaj!

Logatec

Julija vsak ponedeljek, sredo in četrtek organiziramo počitniške urice za otroke od 6-12 let. Ta teden je bila na vrsti DJ delavnica z mlado DJko, ki ustvarja pod imenom Rak3ta  Otroci so lahko izvedeli vse o tem, kaj mora DJ znati  Veselimo se naslednjega tedna, ko bo počitniški tabor!

  

Žalec

S Centrom za krepitev zdravja smo se razgibavali, pekli smo zdrave kokosove palačinke in bananine mafine, ustvarjali rože iz lesa in slikali regratove lučke, šivali gumbe in bombažne vrečke, obiskali Bio park Nivo, spoznavali čudežno moč zelišč in se veliko igrali. Obiskal nas je tudi Danilo Ivanuša – Knedl in iz zelenjave iz domačih vrtov, ki so jo prinesli otroci, smo skuhali odlično zdravo zelenjavno juho in bučkine polpete. Dolgčas nam ni, čakata pa nas se dva tedna počitniških igrivosti in zabavnih aktivnosti 🙂

Metlika

V HSD Metlika smo v ženski družbi ob recitiranju Kajetana Koviča šivali muce, imeli smo potopisno predavanje o daljni Tajski, risali smo mandale, ustvarjali nakit iz jeansa, pomagali pri pripravi kosila, se igrali družabne igre, se zunaj zibali in skakali ter klepetali brez dnevnega reda in se velikokrat do solz nasmejali! V okviru drugega tedna tabora so se otroci z našimi prostovoljci in zaposlenimi zabavali na jutranji telovadbi, destilirali so sivko, ustvarjali z glino in papirjem, ustvarjali okvirčke s kamenčki in školjkami, največji hit pa je bila izdelava zapestnic, s katerimi smo se opremili prav vsi. Imamo veliko srečo, da je naša lokacija v tako lepem okolju in smo lahko ves čas preživeli zunaj v senci pod drevesom in čofotali v bližnji Kolpi. Za prijetnejšo organizacijo tabora se zahvaljujemo tudi staršem in ostalim, ki so prispevali živila, da naši želodčki niso bili prazni. Se že veselimo drugega tabora, ki bo med 10. in 21. avgustom!

   

Murska Sobota

Glavne »zvezde« našega počitniškega tabora so bile škatle, ki ostajajo od viškov hrane, in pa sosedovi mački, ki redno prihajata k nam na obisk. Prostovoljci so za otroke pripravili kreativne delavnice, poslikavo obraza, čim več gibanja na prostem zraku – super je, da imamo za prvega soseda kar mestni park 🙂 V petek pa so otroci obiskali murskosoboške gasilce, ti so jim predstavili svoje delo in jih popeljali tudi z avtolestvijo, ki je dolga kar 42 metrov.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor