VABIMO NOVE PROSTOVOLJCE ZA POMOČ PRI RAZVOZU HRANE SOCIALNO OGROŽENIM

Na Slovenski filantropiji v okviru programa Viški hrane – obrok ljudem, ne smetem, iščemo prostovoljce za deljenje hrane socialno ogroženim. Hrano se s službenim avtomobilom prevzame pri različnih donatorjih ter se jo dostavi na naš sedež, kjer se jo potem tudi razdeli. Delo poteka od ponedeljka do petka,enkrat na teden, v popoldanskem času. Prostovoljci delajo v paru, prevoz je zagotovljen. Pogoj je vozniški izpit B-kategorije.

Za prijave ali dodatna vprašanja se obrnite na Tamaro Doberšek Gomboc na 040 684 683 ali na tamara.gomboc@filantropija.org. Z veseljem se o možnosti sodelovanja pogovorimo tudi v živo.

V okviru projekta Viški hrane – obrok ljudem, ne smetem, ki poteka že od leta 2014, hrano, ki trgovcem in gostincem ostane konec delovnika, razdelimo osebam v stiski. Trenutno viške hrane v Ljubljani ekipa 25 prostovoljcev razdeljuje 7-krat tedensko. Hrano prevzemamo na različnih lokacijah v Ljubljani. Naši prostovoljci delujejo tudi v drugih krajih po Sloveniji (Maribor, Bled, Murska Sobota, Vrhnika, Logatec, Črnomelj) in skupaj smo v prvi polovici tega leta razdelili skoraj osem ton hrane, med 1.267 prejemnikov. Hrano je delilo 56 prostovoljcev, skupaj so opravili 591 ur prostovoljskega dela. 

Deli prispevek: