Aktivnosti Slovenske filantropije na Dan za spremembe

Viška Hiška v Ljubljani je gostila medkulturno tržnico, kjer so se na stojnicah predstavila formalna in neformalna združenja, ki vključujejo migrante in begunce. Predstavitve je popestril bogat spremljevalni program, ki je vključeval glasbo in ples različnih kultur.

Tržnico smo organizirali v okviru projekta STIRE – Podpora integraciji preseljenih, ki ga sofinancira Evropska komisija iz sklada AMIF. 

V Mariboru smo poleg urjejanja Dnevnega centra za migrante vzpostavili tudi izmenjevalnico knjig, ki bo omogočila šolajočim otrokom, da ustvarijo svojo knjižno zbirko in vzljubijo branje ter se spoznajo s slovenskim jezikom.

Hiša Sadeži Družbe Logatec je pripravila skupnostno akcijo, ki je bila namenjena osveščanju udeležencev o odgovorni porabi in proizvodnji. Na različnih delavnicah so spoznavali različne načine ponovne uporabe, družno aktivno kvačkali, izdelovali svečke iz odpadnega olja, pasto za čiščenje iz naravnih sestavin in vrečke oz. torbe iz odsluženih majic.

Hiša Sadeži Družbe Murska Sobota je skupaj z NIJZ Murska Sobota pripravila osveščevalno akcijo o dobri duševni in fizični kondiciji ter zdravem odnosu do pitja alkohola.

Hiša Sadeži družbe Metlika je pripravila delavnico izdelovanja stvari za ponovno uporabo (kuhinjske brisačke, gobice za pomivanje posode, košarice za sadje…). Na stojnici so predstavili tudi pripravo za zmanjševanje volumna plastenk in pločevink ter osveščali o pravilnem recikliranju in pomenu za naše zdravje in okolje.

Hiša Sadeži družbe Črnomelj je s skupnostno akcijo spodbujala splošno dobro počutje v vseh življenjskih obdobjih. Na balinišču na Majerju so se pomerili v balinanju, pikadu in drugih športnih igrah.

Hiša Sadeži družbe Žalec je dan začela z vadbo joge, krepitvenimi vajama za srce in ožilje, potem pa so se z mlado in kreativno sekcijo TD Zero Waste lotili ustvarjanja uporabnih in okrasnih stvari iz recikliranih materialov.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor