68kg sestavin v dobrodelni kuharski akciji

Priznani chef Marko Pavčnik in Spar Slovenija sta ponovno združila moči v okviru akcije Hrana ne sodi v smeti. Tokrat v dobrodelnem kuharskem preizkusu, v katerem je chef kuhal z natanko 68 kilogrami sestavin, saj prav toliko hrane v povprečju v enem letu zavrže vsak Slovenec. Eksperiment so pripravili z namenom, da pokažejo, kaj v praksi pomeni 68 kg hrane in koliko obrokov bi lahko pripravili iz te težko predstavljive količine zavržene hrane. Nastalih 257 obrokov so v sodelovanju s Slovensko filantropijo in našimi poslovnimi enotami razdelili med socialno ogrožene družine iz Žalca, Črnomlja, Metlike, Maribora in Murske Sobote.

Chef Pavčnik je s kuharsko ekipo pripravil testeninsko solato v mesni in vegetarijanski različici. V ekipi sta sodelovala tudi dijaka Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, saj je pomembno, da se zavedanje o tem širi na mlajše generacije Za povrh pa je Spar Slovenija ogroženim družinam dodatno doniral še 100 paketov hrane z daljšim rokom uporabe in ostala potrebna osnovna sredstva.

»S kakovostno hrano lahko ranljivim skupinam pomagamo do lažjega preživetja in do tega, da lahko prihranijo del svojih, že tako preskromnih, sredstev za druge namene, ki so prav tako nujni. V tej akciji smo posebej podprli družine in posameznike iz Bele krajine, ki se po naših podatkih najtežje preživljajo. Na tem mestu se v njihovem imenu Sparu lepo zahvaljujem.« -Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije.

 »Projekt 68 kg smo izpeljali zato, da bi se o zavrženi hrani več govorilo. Obenem pa smo želeli pokazati, koliko potencialnih hranljivih obrokov se vsako leto nepremišljeno vrže v smeti,« – Marko Pavčnik, chef restavracije Pavus in glavni pobudnik eksperimenta.

»Želeli smo pokazati, koliko obrokov bi lahko pripravili iz 68 kg sestavin. Rezultat Projekta 68 kg nas je vse močno presenetil in kaže na resnično plat zavržene hrane. Ne gre samo za številke, temveč za hranljive obroke, ki bi bili lahko s skrbnim načrtovanjem bolje uporabljeni. Tega se moramo zavedati prav vsak dan. «
-Janja Štular, vodja marketinga Spar Slovenija.

Želite videti, kako je chef Marko Pavčnik skupaj s Sparom zakuhal zgoraj omenjeni Projekt 68 kg? Oglejte si dokumentarni eksperiment na tej povezavi.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor