Spletni dogodek ‘Migracije skozi film’ v Črnomlju

Občina Črnomelj je v sodelovanju s Slovensko filantropijo in našo poslovno enoto, medgeneracijskim centrom Hiša Sadeži družbe Črnomelj, v sklopu projekta Clarinet včeraj organizirala dogodek ‘Migracije skozi film‘, ki je bil izveden na daljavo.

Dogodek je bil namenjen izključno organizacijam na lokalni ravni, udeleženci pa so si ogledali dva filma: Munidal na trgu in Dostavljalec pic, ki sta bila oba del letošnjega Festivala migrantskega filma, enega večjih letnih dogodkov Slovenske filantropije. Naš sodelavec Primož Jamšek je bil po besedah udeležencev odličen moderator dogodka!

Letošnji festival je potekal od 7. do 10. septembra in v ospredje postavlja aktualne zgodbe, povezane z azilnimi politikami, migracijami in begunstvom. Festival prinaša zgodbe mnogih, ki so prisiljeni zapustiti svoje domove, tiste, ki so pogosto pozabljeni in premalokrat slišani. S filmskimi zgodbami in prispevki gostov opozarja na problematičnost zidu birokracije, varnostnega diskurza, rasizma in ksenofobije, ki se krepijo in kažejo svojo podobo z žicami, rezili, zidovi, taborišči ter smrtonosnimi politikami. Letošnje zgodbe so pripovedovale o odločitvah za beg, življenju na poti in (ne)sprejemanju beguncev. Poudarjajo pomen solidarnosti med ljudmi ter pomembnost boja za neodvisnost Zahodne Sahare in Palestine. In ne nazadnje, opozarjajo, da je nujno, da vsem, ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove, omogočimo dostojno življenje v naši skupnosti in drugod ter pozivamo k skupni angažiranosti in priložnosti za nov začetek tistih, ki jih mnogi puščajo za obzidji, na morju in v nehumanih življenjskih okoliščinah. 

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor