Usposabljanja za migrante na področjih novinarstva, medijske produkcije in upravljanja družbenih omrežij

Na Slovenski filantropiji smo v sodelovanju z Radiem Študent začeli z izvajanem projekta Migrant Migrantu glas. S projektom bomo migrante, ki jih slovenska družba znatno zapostavlja, opolnomočili za aktivno zagovorništvo svojih potreb in pravic preko niza aktivnosti, ki so usmerjene v povečanje senzibilnosti slovenske javnosti glede položaja migrantov, krepitev medijske pismenosti, komunikacijske moči in notranje kohezivnosti migrantske skupnosti ter ustvarjanja pogojev za formalno organiziranje in institucionalno delovanje migrantov.

V ta namen bomo izpeljali različne aktivnosti v obliki usposabljanj, ki so prilagojena stanju na terenu in specifičnim potrebam migrantov za uspešno zagovorništvo. S prvim usposabljanjem na področju novinarstva in upravljanja družbenih omrežij začnemo že konec marca 2021.
Vse aktivnosti bodo potekale v angleščini in so brezplačne!
📅Rok za prijavo: 25. 3. 2021

__ 𝙉𝙤𝙫𝙞𝙣𝙖𝙧𝙨𝙠𝙤 𝙪𝙨𝙥𝙤𝙨𝙖𝙗𝙡𝙟𝙖𝙣𝙟𝙚 __
– Vsebina: Udeleženci spoznajo vlogo skupnostnih medijev pri opolnomočenju ranljivih skupin, se udeležijo vodenih praktičnih delavnic novinarskih in radijskih veščin ter priprave različnih vrst novinarskih prispevkov. Skozi usposabljanje udeleženci usvojijo osnovna praktična znanja o delu na radijskem mediju in pridobijo okrepljene kompetence na širšem področju medijskega delovanja ter zagovorništva.
– Cilj usposabljanja: udeleženci postanejo redni sodelavci migrantske radijske oddaje na Radiu Študent.
– Izvajalec: Izkušeni novinarji Radia Študent.
– Trajanje: 29. 3. – 30. 6. 2021
– Udeleženci: Vsi migranti, ki so v zadnjih desetih letih prišli v Slovenijo iz t.i. tretjih držav.

__ 𝙐𝙨𝙥𝙤𝙨𝙖𝙗𝙡𝙟𝙖𝙣𝙟𝙚 𝙯𝙖 𝙪𝙥𝙧𝙖𝙫𝙡𝙟𝙖𝙫𝙘𝙚 𝙙𝙧𝙪𝙯̌𝙗𝙚𝙣𝙞𝙝 𝙤𝙢𝙧𝙚𝙯̌𝙞𝙟 __
– Vsebina: Udeleženci se udeležijo vodenih praktičnih delavnic uporabe družbenih omrežij za medijsko zagovorništvo in promocijo drugih dejavnosti ranljive skupine. Po uvodnih srečanjih kmalu prevzamejo aktivno vlogo v usposabljanju, ko začnejo sami pripravljati multimedijske vsebine za objave na različnih družbenih omrežjih. Skozi usposabljanje bodo udeleženci usvojili kompetence za javno komuniciranje in zagovorništvo ter pridobili praktična znanja na področju upravljanja družbenih omrežij za ranljive skupine.
– Cilj usposabljanja: udeleženci postanejo aktivni upravljavci kanalov ranljive skupine na družbenih omrežij
– Izvajalec: Izkušeni upravljavci družbenih omrežij Radia Študent in zunanji strokovnjaki.
– Trajanje: 16. 3. – 30. 6. 2021 (aktivnost bo potekala ob četrtkih popoldne)
– Udeleženci: Vsi migranti, ki so v Slovenijo prišli iz t.i. tretjih držav. Število udeležencev je omejeno na največ 7 udeležencev.

ℹ️Zainteresirani pošljite prijavni email s svojim imenom in napišite, katerega usposabljanja bi se radi udeležili (lahko se udeležite obeh usposabljanj!) na valentina.rajakovic@radiostudent.si.

𝘗𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵 𝘔𝘪𝘨𝘳𝘢𝘯𝘵 𝘮𝘪𝘨𝘳𝘢𝘯𝘵𝘶 𝘨𝘭𝘢𝘴 𝘫𝘦 𝘱𝘰𝘥𝘱𝘳𝘵 𝘴 𝘴𝘳𝘦𝘥𝘴𝘵𝘷𝘪 𝘗𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮𝘢 𝘈𝘊𝘍 𝘷 𝘚𝘭𝘰𝘷𝘦𝘯𝘪𝘫𝘪 2014–2021

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor