S sprehodi nad osamljenost – akcija Slovenske filantropije na Dan za spremembe

LJUBLJANA

Letošnji Dan za spremembe, že dvanajsti zapored, je bil namenjen premagovanju osamljenosti. Osamljenost je problematika, s katero se srečujejo tudi uporabniki različnih programov Slovenske filantropije. Tako so akcije posameznike vabile v naravo, na sonce, k aktivnostim, jih nasmejale ter jim pokazale, da niso sami.

V zadnjem aprilskem tednu smo se v četrtek, 29. aprila, čez dan v dveh skupinah odpravili na sprehod do Koseškega bajerja. Poudarek sprehoda je bil na druženju ter odkrivanju skritih zakladov drugih članov skupine. Z dobro voljo, aktivnostjo v naravi, spoznavanjem novih prijateljev in smehom smo ugnali osamljenost in preživeli skupaj čudovit dan, ki je podlaga za nova prijetna druženja v prihodnje!

MARIBOR

V naši mariborski enoti smo Dan za spremembe 2021 izvajali med 17. in 24. 4. Organizirali smo teden prijaznosti, izzivi za vsak dan tega tedna, s katerimi so mladi obiskovalci Dnevnega centra razveseljevali bližnje. V soboto, 17. 4., pa smo se odpravili na sprehode pod motom ‘S sprehodi na osamljenost’. Prostovoljki Evropske solidarnostne enote, Elena in Orane, sta pripravili tri različne poti, ki sta jih popestrili z zanimivimi izzivi. Tako so sprehajalci med prijetnim pogovorom spoznali tudi Maribor skozi drugo perspektivo 🤗

HIŠA SADEŽI DRUŽBE MURSKA SOBOTA

Hiša Sadeži družbe Murska Sobota, tudi v sklopu projekta Večgeneracijski center Pomurja, v sodelovanju z DSO Rakičan in Mestno občino Murska Sobota, je organizira simbolični pohod – sprehod proti osamljenosti. V soboto, 24. 4. 2021, bomo v Rakičanu pri Murski Soboti v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota in DSO Rakičan izvedli Dan za spremembe v obliki sprehajanja s stanovalci DSO Rakičan. Pridružil se nam je tudi župan MO MS, dr. Aleksander Jevšek.

HIŠA SADEŽI DRUŽBE METLIKA

  • Sprehod po učni poti okoli Božakovega. Z vami so bili zaposleni in prostovoljci Hiše Sadeži družbe Metlika, Šent Metlika in DU Metlika.

HIŠA SADEŽI DRUŽBE ČRNOMELJ

24. 4. 2021 ob 9:00, Svibnik, sprehod po »Ribji stezi«.

Z vami so bili: Hiša Sadeži družbe Črnomelj, Center za krepitev zdravja, Društvo upokojencev Črnomelj, Varstveno delovni center Črnomelj, Večnamenski romski center Črnomelj in Društvo invalidov Črnomelj.

HIŠA SADEŽI DRUŽBE LOGATEC

Letošnji Dan za spremembe se je v Hiša Sadeži družbe Logatec odvijal v objemu toplega spomladanskega dopoldneva, ki je ogrel udeležence sprehoda, kot tudi stanovalce Doma starejših Grapovčnik. Prostovoljci so razveselili tudi starejše na njihovih domovih in jih odpeljali na sonček ali kavico.

HIŠA SADEŽI DRUŽBE ŽALEC

12. DAN ZA SPREMEMBE  OB RIBNIKU VRBJE v SOBOTO, 24. 4. 2021

  • Sprehod po SRČNI poti okoli ribnika Vrbje v sodelovanju s koronarnim klubom Žalec
Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor