Poletni počitniški tabori za otroke v Hišah sadeži družbe

S poletjem so prišle visoke temperature in počitniški tabori za otroke! V naših poslovnih enotah po Sloveniji, medgeneracijskih centrih Hišah Sadeži družbe, se imajo v teh dneh res fino 🙂

Murska Sobota

Otroci so se udeležili delavnice »Igrivi park«(v murskosoboškem parku), kjer so izdelovali razne izdelke (slike iz temper in vodenih barvic…) ter igrali odbojko. Ustvarjali (risali, barvali, …) so tudi v Hiši, se igrali vodne igre z baloni, in športali (badminton, nogomet…).

 

Metlika

Takoj na začetku smo si uredili in pobarvali zunanjo teraso, ki nam bo ves čas v ustvarjalen navdih. Ustvarili smo risbe in jih odnesli v DSO Metlika, kjer je marsikateremu stanovalcu polepšala poletne dni. Šli smo na sprehod do Kolpe, nabrali prodnike in jih ob branju Mavrične ribice spremenili v čisto pravcate mavrične ribice. Ustvarjali smo iz lesa, barvali mandale, se veliko igrali, smejali, pletli zapestnice in se imeli nadvse dobro. Še dobro, da nas čakata še dva tedna druženja, da bomo lahko poskusili in ustvarili še veliko novega.

Logatec

Logaški počitniški tabor je bil od prvega do zadnjega dne zvrhan jerbas smeha, novih poznanstev in čudovitih doživetij. Prvi dan je bil namenjen spoznavanju in igram, obiskala pa nas je tudi prostovoljka, ki je otroke navdušila s poslikavami s kano. Druge dni smo obiskali Planinsko jamo, se podali na raziskovanje Planinskega polja in njegove očarljive okolice, se odpeljali v ZOO park Rožman, strahovito vročino tešili v objemu osvežilnih slapov v soteski Pekel pri Borovnici, se odpravili v Novi Svet, kjer smo prek skritega zaklada poiskali gozdnega moža in si pri njem spekli hrenovke, si ogledali kmetijo Dedni vrh, kjer so si otroci navdušeno ogledali vso možno »mašinerijo«, pripravili smo tiramisu, se odpravili na kolesarski izlet, bosi hodili po enem od pritokov Logaščice, poiskali osvežujoč slap v Cuntovi grapi in si pripravili piknik na žaru.

Črnomelj

Letošnji otroški tabor je zelo dobro  obiskan, otroci so komaj dočakali brezskrbno druženje, sproščene igre, ustvarjalne delavnice in okusna kosila. Izdelovali smo figurice iz mavca, oblačke, klopce za migrante, si ogledali film z migrantsko tematiko, obiskali smo knjižnico. Vsak dan se razgibamo v bližnji Jurjevanjski dragi na fitnes napravah. Letos imamo tudi dva glasbenika, ki popestrita že tako pestre dneve našega tabora.

Žalec

S prvim od štirih počitniških taborov, ki jih bomo izvedli v juliju in avgustu, smo začeli ta tedn. Tokrat z otroki veliko raziskujemo, potujemo in ustvarjamo. Obiskali smo že Hermanov brlog in razstavo igrač ter obrtno ulico v Celju, imeli celo dogodivščino z mini  avtobusnim prevozom, se kopali v Savinji in spoznavali Vrbensko jezero ter ustvarjali likovne mojstrovine. Vsak dan nam v Hiši pripravijo okusno kosilo, imeli pa smo obed tudi na travniku ob Vrbenskem jezeru. Imamo se odlično in niti malo nam ni dolgčas. Vsak dan kaj novega spoznamo in se učimo, kako skrbeti drug za drugega. 

 

Deli prispevek: