Mednarodna mladinska izmenjava Vizija 20/20+

Slovenska filantropija med 23. 7. in 6. 8. 2021 organizira mladinsko izmenjavo Vizija 20/20+ s 60 udeleženci iz Slovenije, Slovaške, Madžarske, Španije (enklava Ceuta), Portugalske ter Velike Britanije. Izmenjava, ki je bila zaradi epidemije prestavljena iz lanskega na letošnje leto zato nosi dodaten + in pomenljiv podnaslov: “Izzovi meje, ustvarjaj priložnosti in živi solidarnost”.

Namen izmenjave je mladim z manj priložnostmi omogočiti kakovostno preživljanje počitnic, spodbuditi neformalno učenje, medkulturno sodelovanje, medvrstniško učenje in usvajanje socialnih veščin. Mladi bodo soustvarjali medkulturno okolje, v katerem bodo imeli možnost za odkrit pogovor, odkrivanje novih talentov, razvijanje osebnih pogledov na svet, spoznavanje bogastva življenja v skupnosti ter skupnih vrednot, ki jih imamo, ne glede na narodnost in druge osebne okoliščine.

Pod strokovnim vodstvom mladinskih trenerjev bodo razmišljali tudi o prihodnosti Evrope, migracijah in socialni izključenosti.

Po desetih dneh bivanja v mehurčku v Prvinah nad Trojanami bomo mladim omogočili kampiranje ob Bohinjskem jezeru, poletno izkušnjo pa sklenili v Ljubljani, kjer bodo izvedli zanimiv program za otroke, vključene v programe Slovenske filantropije.

Slovenska filantropija mladinske tabore izvaja z namenom, da mladim ponudi izkušnjo medkulturnega sodelovanja, jih senzibilizira za drugačnost ter spodbudi, da tudi sami postanejo akterji odprte in solidarne družbe.

Smiselnost projekta so prepoznali v Zavodu Movit, Nacionalni agenciji programa Erasmus+, Evropska komisija pa je projekt podprla s sredstvi, ki omogočajo kakovostno izvedbo programa in brezplačno udeležbo za mlade.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor