Ob mednarodnemu dnevu ozaveščenosti o izgubah hrane in odpadni hrani

Na Slovenski filantropiji že od leta 2014 izvajamo projekt razdeljevanja viškov hrane (Hrana ljudem – ne smetem), v okviru katerega kakovostna živila in tople obroke, ki ostajajo v gostinskih obratih in v trgovinah, razdelimo ljudem, ki jih potrebujejo. Na tem mestu bi se radi zahvalili vsem prostovoljcem in prostovoljkam, ki nam pri tem pomagate 💙 Spodaj so podatki o projektu za prvo polovico leta 2021.

“Vsako torkovo jutro se odpeljeva v dve poslovalnici HOFER Slovenija, pobereva hrano, ki je ostala od prejšnjega dne in jo tamkajšnje prijazne prodajalke pripravijo za nas. Potem se odpeljeva na Slovensko filantropijo in hrano razdeliva v škatle, ki jih tu pripravijo za uporabnike in njihove družine.”

– Tenna in Mara, prostovoljki Slovenske filantropije, ki sta v Sloveniji na misijonu pri Cerkvi Jezusa Kristusa svetih iz poslednjih dni

Tenna: Viški hrane so super projekt, saj na ta način ne zavržemo hrane, ki je še dobra. Ob taki pobudi se zaveš, koliko priložnosti je okoli nas. Če se nečemu posvetiš, vztrajaš, in temu nameniš čas in trud, se da vire okoli nas dobro izkoristiti.

Mara: Ta projekt mi je resnično odprl oči, saj zdaj vem veliko več o tem, kaj se dogaja v zakulisju. Da trgovine in restavracije sploh delajo kaj takega, donirajo dobro hrano tistim, ki jo potrebujejo. Zdaj lahko grem nazaj v ZDA in v svojem domačem okolju začnem postavljati prava vprašanja o tem, kje izvajajo podobne programe, kam se lahko vključim. Res se mi zdi, da je treba iskati priložnosti, ki obstajajo, samo nisi jih še našel.

Se želite pridružiti naši ekipi prostovoljcev? Več o projektu preberite na tej povezavi.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor