Jesenske počitniške aktivnosti v Hišah Sadeži družbe

Otrokom širom Slovenije, ki se udeležujejo naših aktivnosti v okviru Hiš Sadeži družbe, tudi med krompirjevimi počitnicami ni bilo dolgčas in so se zelo zabavali 🙂

Metlika

V HSD Metlika je bila večina aktivnosti obarvanih z nočjo čarovnic. Otroci so si izdelovali maske čarovnic, buč in uhanov v obliki pajkov, med barvanjem mask pa so se pogovarjali o varnosti na internetu. Eno izmed otroških delavnic so namenili poslikavi obrazov in našemljeni v čarovnice in zombije obiskali DU in ŠENT Metlika, kjer so jih pogostili s sadjem, čarobnimi piškoti in čarobnimi napitki, na zadnji delavnici pa so izdelovali mini čarovnice iz odpadnega materiala.

Žalec

V Žalcu smo bili med jesenskimi počitnicami zelo aktivni in ustvarjalni in dnevi so prehitro minili, da otroci sploh niso hoteli domov 😊. Veliko časa smo preživeli v kuhinji, kjer smo skupaj naredili testo za pizzo ter jabolčni in skutni štrudelj. Vsak dan smo bili tudi zunaj, obiskali smo gasilce, ki so nam pokazali svoje delo in nam dovolili, da smo se usedli v pravi gasilski avto. Bili smo tudi v Zeliščnem vrtu, kjer smo z zeliščaricami spoznavali čudežno moč zdravilnih rastlin, potem pa v Hiši skuhali zeliščni čaj in ocvrli liste žajblja. Vsak dan po kosilu smo imeli ustvarjalne delavnice za noč čarovnic, se igrali družabne igre, glasbeno ustvarjali z južnoameriškimi instrumenti, imeli filmsko popoldne, odšli k sosedom na UPI Žalec na čajanko, risali na kamne, se učili igrati kitaro, brali viteške zgodbe in se igrali socialne igre. Zanimivo, poučno, ustvarjalno in zabavno.

Črnomelj

Murska Sobota

Otroci so na taboru v HSD Murska Sobota ustvarjali risbice in izdelke iz fižola, kuruze in ličja, spoznali so Kamišibaj – staro japonsko tehniko pripovedovanja zgodb ob risbah, ki so jih sami narisali in obiskali gasilski dom v Murski Soboti, kjer so jim predstavili gasilsko opremo.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor