Iniciativa Glas ljudstva

21.1.: Iniciativa Glas ljudstva, ki združuje 103 organizacije in civilnodružbene iniciative, vključno s Slovensko filantropijo, je ta teden na Trgu republike političnim strankam javno predal zahteve, izoblikovane v preteklih dveh mesecih. Gre za 138 zahtev, ki so razdeljene med 11 tematskih področij. Od teh 138 smo 30 zahtev prepoznali kot prednostne, torej takšne, ki jih je nujno in možno uresničiti do konca leta. Gre za strokovne zahteve, naslavljajo pa ključne izzive za prihodnost Slovenije in hkrati predstavljajo nabor vprašanj, ki so pomembna za volivce_ke pri odločanju na prihajajočih volitvah.

Vse zahteve so objavljene na spletni strani iniciative, preberete si jih lahko tudi tukaj.

14. 2.: Politične stranke, ki bodo kandidirale na prihajajočih državnozborskih volitvah, so iniciativi predale svoje odzive na naše zahteve! Našemu vabilu se je odzvalo 10 političnih strank, vse ostale pa še vedno pozivamo, da se pridružijo. Na tiskovni konferenci smo predstavili tudi prvo analizo strankarskih odgovorov, njihove celotne odzive pa lahko pogledate na spletni strani www.glas-ljudstva.si.

Naše delo se zdaj šele začenja! V začetku marca bomo objavili spletno orodje za volivce in volivke, kjer bomo lahko primerjali svoja politična stališča s stališči strank in se na letošnje volitve odpravili čim bolj informirano. Naj bodo te volitve zaznamovane z rekordno udeležbo in odločitvami, ki temeljijo na dejanskih vsebinskih vprašanjih in političnih zavezah strank!

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor