Zimske počitnice 2022 v Hišah sadeži družbe

Murska Sobota

V teku tedna smo izdelovali ladjice iz papirja za društvo Upornik, ki zbira ladjice v spomin na žrtve Holokavsta, izdelovali pustne maske, se igrali družabne igre in se sladkali z domačimi pustnimi krofi. Imeli smo ustvarjalno delavnico in izdelali amulete za srečo, pri glasbeni delavnici pa smo izdelali svoje inštrumente- ropotuljice ter na koncu skupaj zaigrali in zapeli taborniško pesem.

Žalec

Za pusta smo se našemili in imeli v Hiši pravo maškarado, obiskale so nas tudi maškare iz skupine za starejše in maskerke iz Mladinskega centra. Dopoldne smo obiskali tudi žalske gasilce, Savinov likovni salon, se sprehodili po ulicah Žalca, pekli miške, delali tiramisu, ustvarjali iz papirja, po kosilu pa nas je obiskala tudi učiteljica joge za otroke. Dnevi so bili pestri, zabavni, ustvarjalni in polni smeha in veselja.

Črnomelj

Končno smo dočakali sproščen počitniški tabor. V ponedeljek smo imeli priprave na maškare, v torek smo praznovali pust. Tudi po ulicah Črnomlja smo se pokazali. Naši otroci noro radi igrajo šah, drugi pa uživajo v kreativnosti. V starem delu mesta smo si v cerkvi Sv. Duha ogledali razstavo o Asterixu. Obvezni postanek na naših sprehodih so igrala. Ves teden smo ustvarjali, se igrali in po zaslugi naših prostovoljk zelo dobro jedli!

Metlika

Prvi dan smo se komaj dočakali da smo se skupaj igrali, klepetali, zlagali puzzle in ustvarjali papirnate zmaje. Pust je bil vesel, igriv in norčav, šemili smo se, “pošarali” po obrazih in se prepustili vlogam iz svojih kostumov in mask, hišo pa smo začasno preimenovali kar v hišo Širašara. Obiskali smo sosede, kjer smo “fehtali”, če imajo kaj za pusta hrusta. Četrti dan tabora je bil zelo ustvarjalen, pletli smo si zapestnice prijateljstva, ki jih radi nosijo tako fantje kot dekleta. Teden je preletel in v petek smo z origami tehniko delali raznobarvne metuljčke, ki prinašajo v naše prostore pomlad in veselje. 

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor