DAN ZA SPREMEMBE NA SLOVENSKI FILANTROPIJI

Na letošnji Dan za spremembe, že trinajsti zapored, smo skupnost soustvarjali tudi v poslovnih enotah Slovenske filantropije po celi Sloveniji. 

HIŠA SADEŽI DRUŽBE MURSKA SOBOTA
PE Slovenske filantropije Murska Sobota je v sodelovanju s Socialno zbornico Slovenije, Inštitutom za razvoj igrač ter Zvezo Romov Slovenije izvedla akcijo obdarovanja otrok v Romskem vrtcu na Pušči. Z akcijo so poleg pomena izobraževanja, dobrodelnosti in sodelovanja počastili tudi Svetovni dan Romov.

HIŠA SADEŽI DRUŽBE ČRNOMELJ

PE Slovenske filantropije Črnomelj je s številnimi društvi ob ribniku Mlaka v Kanižarici pripravila aktiven, družaben in sproščen dan. Poleg rekreacije, druženja in medgeneracijskih aktivnosti so organizirali tudi čistilno akcijo.

HIŠA SADEŽI DRUŽBE LOGATEC

PE Slovenske filantropije Logatec je v sodelovanju z Občino Logatec, Knjižnico Logatec in Klubom Logaških študentov v Narodnem domu Logatec pripravila izmenjevalnico second-hand oblačil, starih knjig, CD-jev in DVD-jev, s hrano in higienskimi izdelki, ki bodo donirani Rdečemu Križu Logatec in namenjeni ljudem v stiski.

HIŠA SADEŽI DRUŽBE METLIKA

PE Slovenske filantropije Metlika je v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Metlika, DU in DC Šent organizirala druženje za povezovanje med generacijami. Jedli so zdravo, merili krvni pritisk, se sprehodili do Križevske vasi in izvajali jogo, vse za prebuditev pomladne energije.

PROSTOVOLJSKA PISARNA KOPER

Medgeneracijsko druženje v Kopru je potekalo ob skupni telovadbi in različnih delavnicah, kjer so delali odtise rok s pozitivnimi mislimi, izdelovali ladjice iz rabljenega papirja ter mesili, pekli in pojedli odlične miške. Izdelali so 260 ladjic iz rabljenega papirja za dobrodelno akcijo Društva Up-ornik.
Druženja se je udeležilo okoli 150 posameznikov različnih starosti.

PROSTOVOLJSKA PISARNA MARIBOR

V Mariboru so združili moči Srednja ekonomska šola Maribor, Zveza prijateljev mladine in Slovenska filantropija. Pridružili so se tudi otroci iz Vrtca Borisa Pečeta in OŠ Franca Rozmana Staneta, ki so po čistilni akciji v okolici šole prisluhnili pravljičarki.

HIŠA SADEŽI DRUŽBE ŽALEC

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor