Poletje 2022: počitniški tabori v Hišah Sadeži družbe

Zakorakali smo že globoko v poletje, polno počasnih juter in dolgih, vročih dni, ki jih razbijamo s skoki v vodo in mrzlimi požirki. Na Slovenski filantropiji pa se ne ustavljamo, v vseh naših medgeneracijskih skupnostnih centrih po Sloveniji smo že imeli ali imamo počitniške tabore za otroke, nekaj pa jih bo tudi avgusta 🙂

Logatec

Teden so zaznamovale zanimive ustvarjalne in športne delavnice, ki so jih pripravili naši prostovoljci. Obiskal nas je tudi čebelar iz Čebelarskega društva Logatec in nam predstavil delo pridnih čebel in čebelarjenje. Veseli smo bili tudi obiska iz Zdravstvenega doma Logatec, kjer so za nas pripravili prehransko-gibalno delavnico. V lepem spominu pa nam bo ostala tudi kuharska delavnica, saj smo pripravili tradicionalno venezuelsko jed Arepa.

Murska Sobota

Organizirali smo že dva tabora, enega na koncu junija in drugega sredi julija in otrokom ponudili cel kup zanimivih aktivnosti: kuharska delavnica, kjer smo pekli ameriške palačinke in pica muffine, učenje angleškega jezika skozi igro, pesem in ples, izdelovali smo ladjice iz plute in plastenk in nakit, obiskali smo tudi Radio Romic, kjer smo izvedli medijsko delavnico – preizkusili smo se v vlogi voditeljev in dali intervju za oddajo.

Črnomelj

Program je bil pester in raznolik, obiskali smo Center za krepitev zdravja v ZD Črnomelj, Dom starejših občanov Črnomelj, vsakodnevno smo hodili na sprehode in se razmigali na igralih, ustvarjali smo zanimive izdelke, prisluhnili pravljicam, stkali nove vezi in prijateljstva, dobro jedli in se imeli lepo.

Žalec

Na počitniškem taboru je bilo spet fantastično … ni da ni kaj smo vse počeli. Zjutraj smo se v krogu razgibavali, telovadili zunaj na šolskem igrišču ter na stadionu učili različnih športov, od košarke, rokometa, balinčkov, itd. Ustvarjali smo, vadili čuječnost, s Centrom za krepitev zdravja spoznali prvo pomoč, se sproščali in pekli različne slaščice. Obiskali smo celjski park in gozdno hišico, kjer nas je pričakala glasbena poslastica s harfo, iskali palčke, objemali drevesa, potovali z vlakom in avtobusom, obiskali smo tudi zeliščni vrt in imeli taborniške dneve ob ribniku Vrbje, ves čas pa smo krepili prijateljstvo, medsebojno sodelovanje in spoštovanje.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor