Delavnice o formalnem organiziranju migrantske skupnosti

Formalno organiziranje migrantske skupnosti: ustanovitev društva ali druge NVO

17. 11. 2022 ob 16h, Slovenska filantropija

Na delavnici bomo skozi praktične primere pokazali, kako postati in obstati kot majhna, manjšinska, neprofitna in nevladna organizacija v Sloveniji. Odgovorili bomo na vprašanja: zakaj ustanoviti nevladno organizacijo in v kateri pravni obliki, kako se prebiti skozi birokracijo, kako zbrati dobro ekipo za uresničevanje zastavljenih ciljev in najbolj pomembno – kako financirati naše dejavnosti. Pregledali bomo državne in evropske projektne razpise in poiskali najbolj primerne za našo organizacijo in temo s katero se ukvarjamo. Govorili bomo tudi o drugih načinih financiranja: o crowdfundingu, sponzorstvu, donatorstvu in financiranju prek članarin. Govorili bomo o najbolj pogostih napakah in najbolj ustreznih rešitvah, prav tako o dobrih in slabih straneh delovanja v okviru male organizacije. Vseh vprašanj se bomo lotili skozi konkretne primere iz dolgoletne prakse.

Voditeljica: dr. Biljana Žikić, doktorica antropologije, avtorica edine radijske oddaje v srbskem jeziku (Kontrola leta na Radiu Študent), ki to leto praznuje 10 let kontinuiranega predvajanja, dolgoletna vodja projektov in trenutno direktorica v Kulturnem centru Danilo Kiš (nevladna organizacija v javnem interesu na področju kulture, deluje več kot 10 let na področju manjšinskih in priseljenskih skupnosti), novinarka.

Formalno organiziranje migrantske skupnosti: projekti JSKD

24. 11. 2022 ob 13h, Center za poezijo Tomaža Šalamuna, Cankarjeva cesta 5, 1000 Ljubljana

V prvem delu delavnice bomo šli skozi razpise JSKD s posebnim poudarkom na javnih razpisih za izbor kulturnih projektov na področju različnih manjšinskih etničnih skupnosti in priseljencev v Republiki Sloveniji ter drugih razpisov, namenjenih manjšim nevladnim organizacijam. V drugem delu se bomo osredotočili na individualna vprašanja in obravnavno individualnih primerov udeležencev in udeleženk.

Delavnico bo vodil Matjaž Maček, samostojni strokovni svetovalec v Javnem skladu Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

𝘋𝘦𝘭𝘢𝘷𝘯𝘪𝘤𝘦 𝘱𝘰𝘵𝘦𝘬𝘢𝘫𝘰 𝘷 𝘰𝘬𝘷𝘪𝘳𝘶 𝘱𝘳𝘰𝘫𝘦𝘬𝘵𝘢 𝘔𝘪𝘨𝘳𝘢𝘯𝘵 𝘮𝘪𝘨𝘳𝘢𝘯𝘵𝘶 𝘨𝘭𝘢𝘴, 𝘬𝘪 𝘫𝘦 𝘱𝘰𝘥𝘱𝘳𝘵 𝘴 𝘴𝘳𝘦𝘥𝘴𝘵𝘷𝘪 𝘗𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮𝘢 𝘈𝘊𝘍 𝘷 𝘚𝘭𝘰𝘷𝘦𝘯𝘪𝘫𝘪 2014-2021.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor