Odličja zdravniške zbornice

Zdravniška zbornica Slovenije je v sredo, 14. 12., podelila zbornična odličja. Nagrajena sta bila tudi vodji ljubljanske Pro bono ambulante, dr. Aleksander Doplihar je posthumno prejel Hipokratovo priznanje, dr. Vida Drame Orožim pa naziv častna članica Zdravniške zbornice Slovenije.

dr. Dopliharju so priznanje podelili za izjemen prispevek k ugledu in razvoju slovenskega zdravništva, saj je z ustanovitvijo Pro bono ambulante opravil pionirsko delo in bil zdravnik vseh, ki so potrebovali pomoč.

Potem ko je dolga leta deloval kot zdravnik in direktor zdravstvenih domov Kamnik, Domžale in Litija z okolico, je Aleksander Doplihar leta 2002, takrat že kot upokojeni zdravnik, ustanovil in vodil Ambulanto s posvetovalnico za osebe brez zdravstvenega zavarovanja (ambulanto Pro bono). Bil je vizionar in humanist. Ravno v tej ambulanti je izpolnil svoje dušno poslanstvo zdravnika, česar prej ni mogel. Spominjali se ga bomo kot velikega človeka in strokovnjaka, ki je s svojo prizadevnostjo in pomočjo ljudem v stiskah zapustil globok pečat v slovenski medicini in človeškosti sploh. Izžareval je ljubezen, njegova duhovna moč, predanost življenju in optimizem so bili nalezljivi.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor