Zimski počitniški tabori v Hišah Sadeži družbe 2023

Oba tedna počitnic za šoloobvezne otroke sta mimo in otroci v vseh naših Hišah Sadeži družbe so se imeli zelo fino 😊

Metlika

V HSD Metlika smo se imeli fajn, družili smo se, ustvarjali in dobro jedli. Iz kartona smo izdelovali kaktuse, obiskali dnevni center ŠENT, kjer smo se pogovarjali o poklicih, nadarjenostih, nasilju in kako si pomagati, ko ga zaznaš, igrali smo se pantomimo, plesali, ustvarjali s servietno tehniko, se igrali družabne igre in še in še.

Murska Sobota

Zimske počitnice smo tudi pri nas v naši Hiši Sadeži družbe preživeli na zabaven, kreativen in družaben način. Prostovoljci smo skupaj z otroki ustvarjali v kreativnih delavnicah, se igrali družabne igre, se zabavali, spoznali Kamišibaj – tradicionalno japonsko gledališče – ter se podali na kreativno pot ustvarjanja in pripovedovanja svojih lastnih zgodb. Vsak dan smo se tudi okrepčali z odličnimi domačimi jedmi, ki so jih skrbno pripravili naši pridni prostovoljci.

Črnomelj

Lepo smo se imeli v HSD Črnomelj, naš teden je hitro minil, bili smo zelo pridni. Vsak dan smo izdelali nekaj novega, se igrali, peli, saj smo imeli spremljavo na harmoniki, se družili in seveda dobro in obilno jedli.

Žalec

Počitniški tabori v Žalcu so minili prehitro, saj so bili dnevi polni aktivnosti in otroškega smeha. Spretnost gibanja smo urili z obroči, vsak dan skuhali odlično domače kosilo, si s skupino Zeliščaric iz Univerze za III. življenjsko obdobje pripravili domače čaje in spoznali skrivnosti zelišč. Na sprehodu po Žalcu smo začutili moč dreves, in spoznali kaj pomeni Telo-drevo, spoznali pravljično jogo, se v Celje peljali z vlakom in obiskali tropski vrt, v Hiši pa se urili v socialnih veščinah, ustvarjali, se igrali družabne igre, poučen kviz in še veliko zanimivega. Predvsem pa smo spoznali čar prijateljstva in bili zelo veseli mladih prostovoljcev, srednješolcev, ki se vedno rada vračata v našo družbo.

Logatec

Na taboru v HSD Logatec smo z otroki tokrat kuhali jagodne žlikrofe in pekli piškote, izdelali ledene okraske ter si pripravili naravna mazila za ustnice. V času med kreativnimi delavnicami so prostovoljke_ci vodili skupinske igre in animacije ter tako poskrbeli za dodatno zabavo. Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem_kam in udeležencem_kam za soustvarjanje delavnic in odličnega vzdušja. Zahvala pa gre tudi Vrtcu Kurirček, ki je z odličnimi kosili poskrbel, da na taboru ni bil nihče lačen!

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor