SPLETNO IZOBRAŽEVANJE (NE)VARNOST NA SPLETU

Ali kdaj pomislite, kaj vse preži na vas, ko se priklopite na splet – pa naj gre za domači prenosnik, pametni telefon ali skupne računalnike v knjižnici? Kaj storiti, če pomotoma odprete škodljivo priponko? Zakaj si je treba izmišljevati nemogoča gesla6&#3? Kako varni so v resnici vaši osebni podatki, gesla ali dostop do bančnega računa?

Vse to izveste na brezplačni interaktivni delavnici prek ZOOMatorek, 28. 2. med 17. in 19. uro, na kateri bomo varno rabo spleta in potencialne nevarnosti predstavili s pomočjo resničnih primerov. Znanja vam bodo prišla prav tako v prostem kot v službenem času.

 • Varni na internetu: varni koraki pri uporabi interneta, zaščita naprav, zaščita zasebnosti in
  digitalne identitete, zaščita zdravja in okolja
 • Kako biti varni doma in v pisarni: kako prepoznati lažno e-pošto, kako se obvarovati pred virusi v priponkah, kako ravnati, če odpremo škodljivo priponko, kakšno je dobro in močno geslo, kaj je t. i. phishing napad in kako ga prepoznamo
 • Digitalna pismenost: nevarnosti, ki jih nove tehnologije predstavljajo, niso povezane le z virusi in neželeno elektronsko pošto, ampak tudi s potencialno škodljivimi in nelegalnimi vsebinami (sovražni govor, nasilne vsebine, zloraba osebnih podatkov in tudi kraja bančnih kartic)
 • Varna in ozaveščena uporaba spleta: kritično presojanje informacij, pridobljenih s pomočjo
  spleta, možne posledice nepazljivosti pri ohranjanju zasebnosti.

Mesta za izobraževanje so že zapolnjena.

Organizatorji: Slovenska filantropija, Pekarna Magdalenske mreže, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto v okviru projekta Povezani v prostovoljstvu, ki ga financira Ministrstvo za javno upravo preko Sklada za NVO.

Deli prispevek:
 • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
 • WordPress CMS Checker
 • slot gacor