Pomoč po poplavah

OBRAZEC ZA IZRAZ INTERESA ZA PROSTOVOLJSKO POMOČ JE ZAPRT, SAJ SE PROSTOVOLJCEV NA TERENU TRENUTNO NE POTREBUJE.

Na poplave v avgustu 2023 smo se med prvimi odzvali z obrazcem za zbiranje interesa za pripravljenost na pomoč prizadetim v poplavah, ki smo ga na naši spletni strani in socialnih omrežjih objavili 4. 8. 2023. Pri načrtovanju prostovoljskih delovnih akcij smo se povezovali z lokalnimi organizacijami na terenu (lokalni štabi Civilne zaščite, občine), saj imajo te največ informacij o tem, kje in kakšna pomoč se potrebuje. Sodelovali smo tudi pri vzpostavitvi koordinacijskih točk za koordinacijo prostovoljcev na Koroškem. Ko so nas s terena obvestili, da potrebujejo pomoč prostovoljcev, smo se obrnili na osebe, ki so nam svoj interes pomagati sporočile prek našega obrazca. Na podlagi sporočenih potreb smo pripravili poziv k udeležbi na delovni akciji, kamor so se prijavljali zainteresirani prostovoljci_ke. Prijavljeni so dan pred akcijo prejeli še navodila za dostop do lokacije in vse potrebne informacije. Preden so se odpravili na teren smo jih tudi nezgodno zavarovali za opravljanje nevarnih del. Po potrebi smo koordinirali in organizirali tudi prevoz prostovoljcev na lokacijo.

Prostovoljci in prostovoljke ste se udeležili delovnih akcij na najmanj 16 lokacijah, ki se raztezajo od Koroške do Savinjske, osrednje Slovenije in Gorenjske. Večinoma so nudili fizično pomoč pri odstranjevanju posledic poplav (odstranjevanje mulja in naplavin, čiščenje obrežja reke in prostorov ipd.), izvedenih pa je bilo tudi nekaj prevozov in namestitev ter varstev otrok za prizadete v poplavah. V sodelovanju z Občino Kamnik so prostovoljci_ke vsakodnevno pomagali sortirati odpadke v Komendi, Občina Celje je organizirala več prostovoljskih akcij z organiziranim avtobusnim prevozom in koordinacijo, s Humanitarčkom pa so pomagali pri deljenju materiala prizadetim v poplavah.

PROSTOVOLJSKE AKCIJE SLOVENSKE FILANTROPIJE

ŠTEVILO LJUDI, KI SO SE NAM JAVILI: 2.781

ŠTEVILO AKCIJ, PRI KATERIH SMO SODELOVALI: 127

ŠTEVILO PROSTOVOLJCEV_K, KI SO SODELOVALI V AKCIJAH: 1.166

ŠTEVILO PROSTOVOLJSKIH UR, KI SO JIH OPRAVILI_E PROSTOVOLJCI_KE: 10.203 ur

ŠT. DELOVNIH AKCIJ PODJETIJ, ORGANIZACIJ IN DRUŠTEV: 16

ŠT. SODELUJOČIH OSEB: 257

Zbiramo sredstva za stroške, ki so nastali s prostovoljskimi akcijami: prevoz na prizadeta območja, malica prostovoljcev, zavarovanje, zaščitna oprema, pripomočki za čiščenje, koordinacija prostovoljcev in akcij, ipd. Če nam torej ne morate pomagati z rokami, lahko pomagate s tem, da podprete naše prostovoljce pri delu na terenu.

 1. POŠLJITE SPREMENI5 NA 1919 in tako prispevajte 5€.
 2. NAKAŽITE PREK PAYPALA ALI KREDITNE KARTICE, vse informacije na tej povezavi.
 3. NAKAŽITE NA TRR (TUDI S POMOČJO QR KODE)
  TRR ZA NAKAZILO: SI56 0201 4025 8581 012, NLB D.D.
  SKLIC: SI00 202308
  NAMEN: PROSTOVOLJSKA POMOČ PRIZADETIM V POPLAVAH
  KODA NAMENA: CHAR
  IME PREJEMNIKA: Slovenska filantropija, Cesta Dolomitskega odreda 11, 1000 Ljubljana
  QR KODA:
Deli prispevek:
 • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
 • WordPress CMS Checker
 • slot gacor