Zimski počitniški tabori v Hišah Sadeži družbe 2024

Oba tedna zimskih počitnic sta minila sicer brez snega, ampak z veliko smeha in dobre volje v naših medgeneracijskih centrih 🙂

Črnomelj

V ponedeljek in torek smo z otroki obiskali knjižnico, v sredo pa smo imeli medgeneracijsko kvačkanje na Zavodu za izobraževanje in kulturo Črnomelj. V četrtek in petek nas je dež zaprl v Hišo in smo ustvarjali do onemoglosti – vse od čebelic do jajc in piščančkov.

Metlika

Prvi dan tabora smo izdelali smo velik plakat »skupine živil«. Med spoznavanjem sadja, zelenjave, mlečnih izdelkov, mesa in drugih živil smo se z nutricionistko iz Centra za krepitev zdravja pogovarjali kako pomembno je uživanje raznolike in uravnotežene prehrane. V torek smo prepogibali barvni papir in lepili, dokler niso nastali papirnati dežniki, ki sicer ne bodo za v dež, bodo pa popestrili zabavo. Sredi tedna smo si za zajtrk privoščili vaflje, ki so jih otroci skoraj sami naredili, potem pa v 3D tehniki izdelali nov napis za vhodna vrata, ki bo viden že na daleč  in bo dolgo kljuboval sončnim žarkom. Na geometrijski delavnici smo gradili različne skulpture, na preprost način izračunavali ploščine in tekmovali v dveh skupinah. Obraze smo nastavili prostovoljki, ki nas je s čopiči žgečkala in nam porisala lica … Zadnji dan smo izdelali rožice za mamice ter tradicionalno uživali v interni zabavi in rajali do prihoda staršev.

Žalec

Že v ponedeljek smo obiskali mizarstvo Strahovnik, kjer peta generacija mojstrov vodi mizarsko obrt že od leta 1878 dalje. Na taboru smo se zelo zabavali tudi pri učenju hip hop koreografije, zumbe in srednjeveških plesov. Otroci so trenirali spomin na kvizu o poznavanju risank, se igrali pantomimo, svoje športne sposobnosti trenirali pri igranju nogometa in namiznega tenisa, umetniški talent pa na ustvarjalni delavnici. Skupina zeliščaric nas je v četrtek učila o zdravilni moči zelišč, vsak otrok pa si je lahko pripravil tudi svojo zdravilno kremo.

Vrhunec zimskega počitniškega tabora je bil obisk Radia Celje (RC/NT). Novinar Boštjan Oder nam je razkazal delo novinarjev, moderatorjev in urednikov, prostore Radia Celje in radijske studie in natančno razložil, kako poteka snemanje oddaj. Vsak izmed otrok je imel možnost povedati nekaj besed v mikrofon. Zadnji deževen dan pa je bil namenjen pravim počitnicam, terapiji s kužkom, branju pravljic, gledanju risank, kuhanju okusnega kosila in razvajanju s sladoledom.

Murska Sobota

V zimskih počitnicah smo izvedli tabor Ustvarjalno recikliranje, kjer smo se učili o pomenu varovanja narave in ustvarjali iz raznih odpadnih materialov, kot so zamaški, stara oblačila, palčke za lučke, wc rolice, stare škatle in kartoni, steklenice od marmelade, stari fascikli ipd.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor