Maja: izkušnje različnih lokacij Slovenske filantropije

Pozdrav!

Spet sem jaz, Maja.

Sem prostovoljka Evropske solidarnostne enote, delam na Slovenski filantropiji v Logatcu, v Dnevnem centru za migrante. Tu pomagam pri izvedbi različnih delavnic, od kuharskih in pevskih do otroških delavnic v logaškem Azilnem domu.

Vsaka aktivnost je drugačna, kar mi pomaga pri pridobivanju široke palete veščin. Prek prostovoljstva sem se naučila, da je bolj od tvojih veščin pomembno to, da imaš moč volje. Ko si enkrat prostovoljec ali prostovoljka, se naučiš improvizirati bolj kot kadarkoli prej, saj si postavljen v situacije, ki jih res ne moreš pričakovati. Moč tega, da si želiš pomagati, je več kot dovolj!

V času mojega prostovoljenja sem dobila priložnost izkusiti še dve lokaciji/poslovni enoti Slovenske filantropije poleg Logatca: to sta Metlika in Maribor. Res je fantastično videti, kako se SF sooča z izzivi in potrebami na različnih koncih Slovenije, zaradi česar še bolj cenim vrsto dela, ki ga opravljajo. Na različnih lokacijah po Sloveniji namreč obstajajo različne potrebe, potrebuje se drugačne vrste pomoči, a energija SF je povsod navdihujoča.

Moja naslednja postaja je Murska Sobota in z navdušenjem čakam, kaj novega se bom naučila o prostovoljstvu in sebi tam 😃

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor