Korporativna prostovoljska akcija s podjetjem Pfizer

Invazivne rastline postajajo tudi pri nas vedno večja težava, saj s svojim hitrim razraščanjem avtohtonim vrstam krčijo naravni habitat in s tem zmanjšujejo biotsko pestrost. Na zavarovanih območjih, ki so še posebej ranljiva, je zato še toliko bolj pomembno, da njihovo širjenje redno omejujemo. Zato smo prejšnji mesec v sodelovanju z zaposlenimi podjetja Pfizer, Občino Ig in Krajinskim parkom Ljubljansko barje izvedli akcijo odstranjevanja invazivnih rastlin na področju rekonstruiranega koliščarskega naselja – Morostiga.

Zaposleni podjetja Pfizer so ročno odstranili za več kot 100 kilogramov primerkov rastlin invazivne zlate rozge in s tem pripomogli k ohranjanju pestrosti zaščitenega območja Ljubljanskega barja. Po uspešni odstranitvi so področje posuli s senenim drobirjem, pridobljenim iz lokalnega okolja in tako še dodatno otežili nadaljnje širjenje invazivnih vrst na očiščenem območju.

Po opravljeni akciji smo se nagradili še s kratkim sprehodom v prazgodovino in si ogledali notranjost rekonstruiranih kolišč. Podjetju Pfizer, Občini Ig in Ljubljanskemu barju se toplo zahvaljujemo za sodelovanje in se veselimo prihodnjih prostovoljskih akcij!

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor