Veseli dan prostovoljstva

Slovenska filantropija bo že 16. leto zapored povezala prostovoljske organizacije na edinstvenem dogodku v središču Ljubljane. Veseli dan prostovoljstva bo v torek, 9. junija, od 13. do 17. ure nudil prostor za predstavitev, druženje in pozitivno energijo več kot 100 prostovoljskim organizacijam. Obiskovalci bodo lahko spoznali njihovo delo, se spoznali z zanimivimi prostovoljci v okviru Žive knjižnice, sodelovali v številnih igrah, kvizih in animacijah ter uživali v družbi preko 700 prostovoljcev in si našli svojo prostovoljsko organizacijo.SF_VeseliDanProstovoljstva_FB-event-zadnja
Na Prešernovem trgu bo jutri veselo. Potekale bodo številne delavnice, animacije in ulične igre. Veseli dan prostovoljstva bo potekal pod sloganom: Vse generacije, vse barve, vsa znanja. Z ljubeznijo.
Na Prešernovem trgu, čez Tromostovje in na Stritarjevi ulici se bodo predstavljale najrazličnejše prostovoljske organizacije:
–          humanitarne organizacije, ki na najrazličnejše načine pomagajo ljudem v stiski;
–          mladinske organizacije, ki delajo z mladimi in za mlade;
–          organizacije za pomoč starejšim;
–          organizacije ki pomagajo stigmatiziranim skupinam ljudi;
–          organizacije, ki delujejo na področju zdravja;
–          organizacije, ki povezujejo med seboj različne generacije;
–          organizacije, katerih fokus je namenjen živalim, njihovi pomoči ali preučevanju;
–          organizacije usmerjene v trajnostni razvoj;
–          organizacije, ki skrbijo za rekreacijo in šport;
–          šole, ki vrednoto solidarnost širijo med otroki in mladostniki preko prostovoljstva ;
–          organizacije, ki delujejo globalno in na področju razvojnega sodelovanje;
–          organizacije, preko katerih lahko odidete kot prostovoljec v tujino in še mnoge druge.
Živa knjižnica. Obiskovalcem bodo za izposojo na voljo različne zanimive knjige – posamezniki, ki so prostovoljci.  Vas zanima, kaj motivira prostovoljko, ki dela z umirajočimi v okviru Hospica in kakšne so zadolžitve prostovoljcev na Onkološkem inštitutu? Kaj pomeni biti prostovoljec v terapevtskem paru s svojim psom? Spoznali boste lahko zgodbe Slovencev, ki so prostovoljili po svetu, tujcev, ki prostovoljijo v Sloveniji ter še mnoge druge. Na voljo bo tudi LGBT knjižni kotiček.
Prvič bo razstavljenih 22 fotografij z natečaja, ki sta ga ob letošnjem Dnevu za spremembe organizirala Slovenska filantropija in Lidl Slovenija. Tudi izbrane fotografije bodo prikazale raznolikost prostovoljstva.
PROSTOLOVom  igro, preko katere bodo udeleženci spoznavali različna področja prostovoljstva, si bodo obiskovalci prislužili še nagrado.
Na TRŽNICI DOBRIH IZDELKOV na Stritarjevi ulici bodo imeli možnost nakupa zanimivih in lepih izdelkov, hkrati bodo podprli delovanje prostovoljskih organizacij.
Že danes lahko preverite, katere organizacije sodelujejo na dogodku: https://www.facebook.com/events/972006906142675/
 
 

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor