Aktivno državljanstvo

Recept za to, kako lahko siceršnjo nejevoljo nad dogajanjem spremenimo v njeno nasprotje. Ukrepanje.
Verjetno se marsikdo, ki ne dela v nevladnem sektorju in ni vsakodnevno vpleten v razgovore, ki vključujejo aktivno državljanstvo, vpraša: Kaj za vraga sploh imajo v mislih? Je to spet ena od uporabljenih floskul, za katere se izkaže, da se množično uporabljajo, ne da bi uporabniki zares vedeli o čem govorijo?
Za poletni razmislek in predvsem akcijo vas opozarjamo na primera, kako biti (tudi v teh bolj umirjenih mesecih) aktivni  državljan:
carrots1V letnem času, ko tisti pridni dnevno sami pobirajo zelenjavo z vrta in ob tem občudujejo vse nepravilne in drugačne oblike pridelkov, kot jih lahko kupijo v trgovinah, vas pozivamo k podpisu peticije za rabo ‘grde’ zelenjave. Preberite si več tudi o projektu Volk sit in koza cela, ki ga vodijo Ekologi brez meja.
Že nekaj časa okoli nas kroži informacija o »tajnem« dogovarjanju o čezatlantskem trgovinskem sporazumu, ki bo po vseh dostopnih in malo bolj premišljenih mnenjih imel slab vpliv na življenje povprečnega človeka (potrošnika). Ker smatramo, da je večina nas povprečnih potrošnikov, ki si želimo predvsem odkritega in jasnega, da ne rečem tudi dovolj velikega zapisa, kaj kupujemo, menimo, da bi se morali temu upreti. Dokler imamo še čas! Kot je namreč lahko razumeti napovedi, bodo glavno besedo, če bo sporazum sprejet tak, kot se kaže zdaj, lahko imele v nadaljevanju korporacije, institucije, ki jih upravlja peščica in ki zasledujejo cilje, ki nimajo nič skupnega z dobrobitjo večine. Glavno besedo torej ne bodo imele niti več vlade, ki jih vsaj izvolimo in zaenkrat še lahko odločajo o marsičem, če so tega seveda sposobne.
In tu se lahko izkažemo kot aktivni državljani, ki nam ni vseeno, kaj se z nami dogaja in ne želimo prepustiti naše usode, tudi zdravja, velikim svetovnim korporacijam, ali pa si rečemo, je vseeno, tako in tako gre vse v maloro in ostanemo v pasivni poziciji.
Pozivamo vas, da iz pasivnega državljana prestopite v aktivnega. Podpišete peticijo, ki jo najdete na tej povezavi in tudi v nadaljevanju spremljate naše predloge, kako ob vsakodnevnih obveznostih, ki nam jemljejo veselje do angažiranosti, ohraniti pozicijo aktivnega državljana.
 
Slika: Studio Marketing JWT (Mladina, Proglas)

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor