O delavskih pravicah in trgovanju z ljudmi v Novi Gorici

V sredo, 16. septembra 2015,  je Slovenska filantropija s svojima predstavnikoma v Novi Gorici izvajala informiranje delavcev migrantov o delavskih pravicah, o kršitvah in o organizacijah, ki so posameznikom na voljo za pomoč v primeru, da so jim kršene pravice iz delovnega razmerja ter o nevarnostih trgovine z ljudmi. Delavci so informacije prejeli tudi v obliki posebno zasnovanega letaka, ki je preveden v 10 jezikov.
Informiranje je potekalo tako pred občinsko stavbo kot tudi na terenu. Obiskali smo dve nastanitvi, kjer bivajo delavci migranti. Opažamo, da so delavcem kršene pravice na številnih področjih.
 
Informiranje Slovenska filantropija organizira v okviru projekta Boj proti trgovini z ljudmi – širjenje informacij je orožje proti izkoriščanju, ki ga sofinancira Urad RS za komuniciranje.
Namen projekta je informiranje, ozaveščanje in opolnomočenje migrantskih delavcev in širše javnosti o nevarnostih trgovine z ljudmi, kot tudi seznanjanje delavcev z njihovimi pravicami, dolžnostmi in možnostmi vključevanja v slovensko družbo.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor