Dobrodelna predstava Pepelka

Lutkovno gledališče Ljubljana pripravlja dobrodelno predstavo Pepelka,  s katero bodo podprli naše delo, ki ga skupaj s prostovoljci opravljamo za begunce. Z dobrimi nameni so dvignili ceno vstopnice na 10 evrov, celoten prihodek od prodanih vstopnic bodo nakazali Slovenski filantropiji.
Vabimo vas, da se akciji pridružite in tako prispevate k humanemu sprejemu beguncev.
Znamenito pravljico o Pepelki z neobičajnim koncem je napisala Simona Semenič, režirala Ivana Djilas, igrajo pa: Ajda Toman, Rok Kunaver, Iztok Valič, Nina Skrbinšek, Nina Ivanič, Ana Hribar, Jernej Čampelj, Urška Hlebec in Jernej Kuntner. Več o predstavi.
pepelka promo_urska boljkovac (11)Brez števila je opernih, gledaliških, televizijskih in filmskih priredb, za najbolj znano pa velja po Perraultovi različici posneta Disneyeva risanka, ki je brez dvoma zaslužna za to, da deklice na vseh koncih sveta sanjajo Pepelkin srečen konec – da bi se poročile s pravim pravcatim princem. Stereotipi, ki jih generira ta pravljica, v naši družbi delujejo zastarelo, s čimer pa se je v svoji različici Pepelke duhovito poigral tudi Roald Dahl. V njej pokaže Pepelka svojo odločnost in neodvisnost, za razliko od svojih predhodnic zavzame aktivno držo. Naša Pepelka pa tudi ni od muh. Zlobna mačeha in zoprni polsestri jo s prevaro spravijo v nemilost pri očetu in oče, ki je kraljev minister, jo za kazen pošlje v kuhinjo. Oj, gorje! Ampak Pepelka ne pleše prav dolgo, tako kot ji zapovedujejo. Stvari vzame v svoje roke, si sama sešije obleko za na ples in na plesu popolnoma očara princa. Toda naš princ je žal prejkone nadut, vase zaverovan in neskončno razvajen. Pepelka se bo morala odločiti, kako pa kaj. Vendar pa Pepelka ne bi bila Pepelka, če se ne bi lahkotno zasukala proti srečnemu koncu …
Vstopnice lahko kupite na blagajni Lutkovnega gledališča Ljubljana ali preko spleta.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor