Akcija zbiranja sredstev za pomoč beguncem

Slovenska filantropija, ki ima na področju dela z begunci dolgoletne izkušnje, danes začenja z akcijo zbiranja sredstev za pomoč beguncem. Zbrana sredstva bomo namenili pomoči beguncev, za delo z begunci, usposabljanje in koordinacijo prostovoljcev, ki jim bodo ob podpori strokovnih služb lahko nudili različno pomoč, in nujne finančne pomoči.
Pozivamo k razumu in človečnosti. Pred vrati so hladni dnevi, skupaj z njimi pa tudi tisoče beguncev, ki jim je ostalo le upanje, da bo nekoč, nekje boljše in da letošnja zima ne bo premrzla.
Odprimo srce za begunce, da jim bo za vedno v spominu ostala majhna dežela, polna velikih ljudi.

Prostovoljne prispevke lahko nakažete tudi na

    • TRR Slovenske filantropije: NLB SI56 0201 4025 8581 012, sklic 2901, koda namena CHAR ali
    • s plačilno kartico preko Paypala (kliknite na spodnjo ikono Donate)
Fotografije: Jure Eržen, Delo.
Video: Supermarket production
Tekstopisec: Drago Mlakar
Več o pogojih sodelovanja preko sms donacij.
Slovenska filantropija je organizacija, ki je nastala leta 1992 ob množičnem prihodu beguncev iz Bosne in Hercegovine kot organiziran odziv posameznikov na potrebe beguncev. Vse od ustanovitve nudimo psihosocialno pomoč beguncem, še posebej mladoletnim osebam brez spremstva, izvajamo programe integracije in poskušamo prispevati k čim hitrejšemu in uspešnejšemu integracijskemu postopku v Sloveniji. V ta namen vladam predlagamo ukrepe, ki bi pozitivno vplivali na integracijske procese.
Ob tokratnem prihodu večjega števila beguncev iz Sirije, Irana in Afganistana bomo organizirali zaposlene in prostovoljce za čim učinkovitejšo pomoč pri prvem stiku z našo družbo, s pomočjo prevajalcev pomagali pri samoorganizaciji znotraj zbirnih centrov in informiranju ter spremljali potrebe na terenu in se nanje odzivali.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor