Slovenska filantropija poziva k odločnosti, odprtosti in strpnosti

Slovenska filantropija je dejavno pristopila k reševanju izzivov, ki jih Sloveniji predstavljajo velike skupine ljudi, ki prečkajo Slovenijo v upanju, da na cilju najdejo boljše življenje. V strahu pred grozotami, ki jih predstavljajo nemogoče razmere v njihovih domovinah, iščejo zatočišče v Evropi. V sodelovanju s tisoč prostovoljci poskušamo prispevati h kar najbolj humanemu odzivu v trenutni situaciji. Ne samo to, pripravljeni smo pomagati ljudem na območjih, ki so bolj izpostavljena prehodu beguncev po naših najboljših močeh, solidarno, da si delimo del bremen, ki jih prinaša ta demografska katastrofa svetovnega formata.
Od države in tudi od lokalnih veljakov pričakujemo, da namesto postavljanja ograj odigrajo kar najboljšo možno koordinativno vlogo pri vzpostavljanju človeških razmer za begunce na njihovi poti. Prav je, da imamo ljudje željo po življenju, v katerem bomo lahko izživeli svoje potenciale in če ta pričakovanja znižamo na minimum, ostaja želja, da bi vsaj lahko živeli življenje brez nenehne grožnje s smrtjo. To je pravica, ki pripada vsem ljudem na zemlji. Ni omejena z mejami, ne tistimi, za katere so se države dogovorile in še manj s takimi, na katerih stojijo žične in podobne ograje. Ograje nikoli ne morejo zaustaviti slo po življenju, postavljajo pa veliko blokad v naših glavah, veliko ovir za razumevanje in uveljavljanje vrednot, kot so svoboda, solidarnost, strpnost, odprtost do drugačnosti. Vse te vrednote v državah Evropske unije gojimo in ne pripadajo le nam, ki tu že živimo, pač pa vsem, ki v to skupnost prihajajo. Z ograjami  sami zanikamo svoje vrednote, ki so nam prinesle veliko blagostanje. V humanitarnih organizacijah se zavedamo, da je lahko v tako slabo vodenem svetu, kot je danes, jutri begunec kdorkoli izmed nas. Dokaz, kam lahko privede protekcionistično vodenje sveta, je katastrofa, ki jo te dni doživljajo Francozi.
Pokol v Parizu je vsem, ki dvomijo o potrebi po pomoči beguncem, dokaz, kakšno je zlo, pred čemer bežijo velike množice ljudi in prav je, da jih zaščitimo še bolj. S tem ščitimo vrednote, ki so temelj evropske demokracije. Prav ta je te dni na veliki preizkušnji. Naš cilj mora ostati zagotavljanje dostojnega življenja za vse. Zavedati se moramo, da ustvarjanje možnosti za dostojno življenje ljudi, ki se zatekajo v Evropo zaradi reševanja svojih življenj, pomeni tudi zagotavljanje dostojnega življenja za vse Evropejce, ki se sedaj spopadajo z revščino, socialno izključenostjo, brezposelnostjo.
Trenutne razmere je potrebno reševati v skladu z evropsko vrednoto svobode in suvereno zastopati človeško dostojanstvo vseh ljudi, tako prebivalcev Slovenije kot tistih, ki zaradi nevzdržnih razmer v svojih domovinah miroljubno prihajajo k nam po zatočišče in priložnost za svobodno življenje.
Prebivalce Slovenije  pozivamo na dejavno strpnost, v kateri samo nestrpnosti ne smemo prenašati strpno.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor