Dan za spremembe – Dan za spoštovanje

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Tako Slovenska filantropija že vse od leta 2010 v začetku pomladi prebivalce Slovenije povabi, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljci. Na ta dan se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi.
Prvi Dan za spremembe smo organizirali 24. marca 2010. Na ta dan so v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, ki smo jih pripravili v sodelovanju s prostovoljskimi organizacijami in občinami. Pridružil se jim je lahko vsak, ki je želel v družbo in okolje vnesti pozitivne spremembe.
Akcije smo v preteklosti že obarvali medgeneracijsko in skupnostno, premagovali osamljenost in z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom.
Letošnja tema pa je prišla kar sama. Najprej je potrkala na zadnja vrata in upali smo, da bo odšla. Malo smo jo opazovali, a nato se je oglasila zelo glasno in nedvoumno. V naši sredini smo namreč zaznavali vedno več pojavov nestrpnosti, nerazumevanja, nespoštljivega komuniciranja, širjenja predsodkov, diskriminacije, izključevanja in celo sovražnega govora. A prepričani smo, da ste med nami številni, ki si prav tako ne želite družbe posameznikov, ki skrbijo le zase in jim ni mar za sočloveka in skupnost. In skupnost se začne prav pri odnosih. Zato bo  v letu 2016 DAN ZA SPREMEMBE – DAN ZA SPOŠTOVANJE.
Potekal bo v soboto, 2. aprila.
Več

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor