Zaključni dogodek projekta v Maroku

Al Hoceima, 10. in 11. 5. 2016
Slovenska filantropija in maroška nevladna organizacija ARID sta, 10. 5. 2016 uspešno izpeljali zaključni dogodek v okviru projekta » Izobraževanje o človekovih pravicah in aktivnem državljanstvu v šolah v Maroku«. Dogodek je potekal v mestu Al Hoceima v družbi več kot sedemdesetih udeležencev:  trenerjev, učiteljev, učencev, predstavnikov lokalnih oblasti , regionalnega oddelka Ministrstva za izobraževanje, nevladnih organizacij,  predstavnic regionalnega urada za človekove pravice  in Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije, ki je projekt finančno podprlo. Namen dogodka je bila predstavitev doseženih rezultatov in ciljev projekta, izkušnje in dobre prakse ob njegovem izvajanju. Učitelji, kot glavni izvajalci, so imeli možnost predstaviti  izkušnje ob izvajanju projektnih aktivnosti in podati svojo oceno o poteku projekta. Dogodek je spremljal program, ki so ga izvedli otroci, vključeni v delavnice in s tem  predstavili pridobljeno znanje na področju otrokovih pravic.
V skupaj 546 delavnic je bilo uspešno vključenih 1244 otrok, od tega 599 deklic in 645 fantov  iz devetih različnih šol, štirih mestnih in petih podeželskih. Vsem otrokom so bile razdeljene kartice Naše pravice v arabskem jeziku.  V okviru projekta je bilo usposobljenih 50 trenerjev, ki so na delavnicah uporabljali tudi priročnike Naše pravice.maroko2
Naslednji dan, 11. 5. 2016 so predstavnice Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije in Slovenske filantropije obiskale eno od podeželskih šol, vključeno v projekt , ter se na terenu prepričale o navdušenosti otrok, ki so se večinoma prvič srečali s področjem človekovih pravic. Dobra sprejetost projekta s strani učiteljev in šol ter odlična izvedba  delavnic, navdušenje in zavzetost otrok ob pripovedovanju o stvareh, ki so jim bile na delavnicah najbolj všeč,  potrjuje potrebnost, koristnost in uspešnost projekta.
maroko3

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor