Akademija za integracijo migrantov

Slovenska filantropija in SLOGA vabita na dvo dnevno brezplačno usposabljanje na temo učinkovite integracije migrantov v lokalno okolje, ki bo potekalo 6. in 7. junija 2016 na Igu.
Namen usposabljanje je  z informacijami in veščinami opremiti 20 posameznikov, ki so pripravljeni in imajo možnost v svojem lokalnem okolju organizirati dogodke in delavnice na temo integracije migrantov ter pripomoči k širjenju spoštljivega in odprtega odnosa do beguncev.
 Skozi Slovenijo je v preteklih mesecih potovalo veliko število beguncev. Poleg velikega števila ljudi, ki se je na prihod beguncev odzvalo z velikansko  mero solidarnosti in pripravljenostjo pomagati, smo v naši družbi lahko opazili tudi velik porast sovražnega govora in nestrpnosti. Verjamemo, da se razlog za le to skriva v pomanjkanju objektivnih informacij ter strahu, ki ga s šokantnimi novicami pogosto širijo nekateri mediji in posamezniki na različnih spletnih portalih in forumih.  Verjamemo pa tudi, da je najbolj smiseln odgovor na tovrstno dogajanje intenzivno ozaveščanje in informiranje javnosti, širjenje objektivnih informacij in pozitivnih zgodb, senzibiliziranje ljudi o  potrebah migrantov ter prepoznavanje njihovih potencialev in talentov.
Vabilo akademija
Prijavnica

Deli prispevek: