Izlet na Obalo s prosilci za azil iz Logatca

V začetku meseca smo v Logatcu nastanjene prosilce za azil razveselili z izletom na Slovensko obalo. Zlasti tisti, ki v azilnem domu bivajo že več mesecev, so večkrat izrazili željo po kopanju v morju, in veseli smo, da smo jim jo lahko uresničili – že prvi pogled nanj je na avtobusu požel navdušene vzklike in pričakovanja poln aplavz.

V Piranu jih je prijazno sprejela gospa Natalija Planinc iz Društva Anbot in jih s pomočjo prevajalke iz perzijščine popeljala na kratek ogled mesta, ki se je zaključil z ogledom Akvarija. Mestece jih je očaralo in nastalo je veliko lepih fotografij, nestrpno pa so čakali odhod na izolsko mestno plažo, kjer so tako otroci kot odrasli razigrano čofotali in plavali celo popoldne. Najvztrajnejših ni zmotilo niti vroče poletno sonce, ki je močno pripekalo celo popoldne – nekateri so tako v vodi preživeli kar štiri ure. V Logatec so se vrnili prijetno utrujeni, a hvaležnih in zadovoljnih obrazov.

DSC_0184

Ob tem gre posebna zahvala logaškemu podjetju Promet Mesec, ki je prosilcem omogočilo varen in udoben brezplačen prevoz, Akvariju Piran za gostoljubje in gospe Nataliji Planinc za vodstvo po Piranu.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor