Medgeneracijske delavnice v projektu Sadeži družbe, Vrtec Janček, Visoko

Vrtec Janček z Visokega se odlikuje z zgledno organiziranimi medgeneracijskimi aktivnostmi v projektu Sadeži družbe, spodbuja pa tudi razvoj prostovoljstva. Njihove stalne oblike dela so druženje s starejšimi, skupno urejanje vrtička, obiskovanje starejših na domu, čajanke, literarna srečanja s skupino upokojenk in pripovedovanjem pravljic, medgeneracijski žogabend in še mnoge druge izvirne oblike sodelovanja starejših z otroki.
Na področju prostovoljstva so zvesti partnerji Dneva za spremembe in organizirajo učenje slovenščine za priseljene otroke in njihove starše, posebej albanske, kjer se lahko pohvalijo z resnično uspešnim medkulturnim povezovanjem. Izvajajo zbiralne akcije za pomoči potrebne, tudi za begunce, pridružujejo se vsakoletnemu Nacionalnemu tednu prostovoljstva v svojem kraju in s prostovoljstvom širijo tudi ekološko zavest. Nič nenavadnega torej ni, da jih je ob Dnevu za spremembe 2015 obiskal predsednik države in jim čestital za odlično delo.
Vrtec Janček je primer skrbnega negovanja vrednot kakovostnega življenja v skupnosti, za kar pa gredo zasluge srčnim zaposlenim pedagoškim delavcem.
Vzgojiteljica Andreja Mali ob poročilu o njihovem delu dodaja:
»Moram povedati, da je sodelovanje z vami v vseh treh letih prineslo zelo veliko pozitivnih sprememb v našo vaško skupnost in tudi na občinski ravni. Seveda je meni kot vzgojiteljici otrok zelo pomembno, da otroci in starejši oz. vse generacije sodelujejo in rušijo prepade, ki so danes preveliki. Nisem imela velikih pričakovanj, vendar sem zelo presenečena nad odzivom. Z majhnimi koraki in z roko v roki gremo naprej. Imam vsaj malo upanja, da sem kakšno seme posejala in bo kalilo v tej vedno bolj nestrpni družbi.«
Njihovih uspehov se veselimo tudi mi!
 

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor