Odziv prostovoljcev ob begunski krizi požel navdušenje tudi v Grčiji

Primož Jamšek se je meseca junija kot predstavnik Slovenske filantropije udeležil tretjega srečanja znotraj projekta spur_opis, ki je potekal v Atenah v Grčiji. Predstavil je vključevanje prostovoljcev v pomoč beguncem, ki so prečkali Slovenijo. Skupaj z udeleženci drugih držav so ugotavljali, da je pomoč potekala zelo organizirano in da smo vsekakor lahko primer dobre prakse.
Zasledili pa smo tudi nekaj drugih primerov dobrih praks. V Atenah se je na veliko število beguncev odzvala celotna univerza. Ustvarili so različne time, od zobozdravniške ekipe, do farmacevtske in logistično-podporne skupine. Pomoč tam poteka zelo nekoordiniramo, zato je Univerza vstopila korak nasproti zaposlenim in jim omogočila opravljanje pomoči tudi med službenim časom.
Zanimiv je tudi primer Fundacije Dialog iz Poljske, ki ravno tako kot Slovenska filantropija vključuje prostovoljce v Azilnih domovih. Odločili so se, da vsaka družina »prejme« enega prostovoljca, ki je v pomoč družini pri integracijskih korakih in je povezava med družino in zaposlenimi.
Seznanili pa smo se tudi z izvedbo mednarodne ideje »The wall of kindness« v Grčiji in upamo, da jo bomo lahko kmalu zasledili tudi v Sloveniji.spur_porocilo

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor