Prostovoljci so izjemno dobra družba

»Pogosto rečem, da živim v vzporedni Sloveniji. Medtem, ko je bila v preteklih letih v Sloveniji kriza in veliko jamranja, sem jaz izvajala preko 70 delavnic in usposabljanj za prostovoljce na leto. Ves čas sem bila v stiku s prostovoljci – z ljudmi, ki seveda vidijo konkretne in velike probleme v družbi. Nanje se ne odzovejo z jamranjem temveč naredijo vse, da so ti problemi manjši. Prostovoljci so izjemno dobra družba.«
usposabljanja2

Tjaša Arko – motor usposabljanj na Slovenski filantropiji

Usposabljanja Slovenske filantropije so vse od ustanovitve pomemben del našega programa. Z leti je zanje toliko povpraševanja, da znova in znova odpiramo nove termine. Zaradi tolikšnega zanimanja smo morali sprejeti odločitev, in sicer da bomo morali za kritje stroškov usposabljanj (priprava, vodenje, prostor in materiali) poprositi za manjše prispevke tudi udeležence. Stalno se trudimo, da bi ta sredstva zagotovili iz evropskih ali državnih virov, a to ni vedno mogoče.
 
Tjaša Arko je glavna izvajalka usposabljanj. Vodi ekipo zaposlenih na programu Prostovoljstvo, po njenih besedah, super sodelavcev, ki letno izvedejo preko 120 usposabljanj. Usposabljanj je več vrst  – od uvodnih, ki so namenjeni prostovoljcev, do tematskih, kjer se obravnavajo teme, ki so jih udeleženci predlagali in kjer so želeli pridobiti dodatna znanja. Pripravljajo tudi mentorska predavanja za vse mentorje prostovoljskih organizacij, ki želijo okrepiti svoje vodstvene sposobnosti in še učinkoviteje voditi svoje ekipe prostovoljcev. Eno usposabljanje obišče v povprečju 20 ljudi, kar pomeni, da je uporabnikov programa preko 2000 letno.
 
Usposabljanja Slovenske filantropije so uspešen program, saj s kakovostno izvedbo, inovativnim pristopom voditeljev, posluhom za udeležence ter odzivnostjo na potrebe sektorja zagotavljajo, da udeleženci usposabljanj z veseljem priporočijo usposabljanja naprej. Obenem ugotavljamo, da je udeležba na usposabljanju svojevrstna nagrada za prostovoljce, kar jih še dodatno motivira za dobro delo v korist skupnosti. Mnogi vodje organizacij že koristijo možnost zakupa določenih usposabljanj za svoje prostovoljce, saj se zavedajo, da tako ohranjajo kakovost in visok nivo svojega dela z uporabniki.
 
V vsem času, ko je Tjaša aktivna na področju razvijanja usposabljanj, jo presenečajo številne dobre zgodbe, ki nastanejo na podlagi usposabljanj, kjer so se posamezniki spoznali, povezali in pričeli sodelovali pri prostovoljskih projektih. Hvaležna je za vsa nova prijateljstva, ki jih je spletla z ljudmi, ki jih je spoznala preko usposabljanj.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor