Otvoritev novih prostorov

Slovenska filantropija letos vstopa v 25. leto delovanja. V zadnjih letih smo z zaposlenimi, prostovoljci in uporabniki povsem zapolnili prostore na Poljanski cesti 12 v Ljubljani in nadaljnje delo in razvoj projektov tam nista bila več mogoča.
Leta 2013 smo se v iskanju novih, primerno velikih prostorov za naše delo obrnili na Mestno občino Ljubljana, ki nam je v brezplačno uporabo ponudila hišo na Viču, na Cesti Dolomitskega odreda 11 v Ljubljani. Hiša je bila sprva namenjena rušenju in neprimerna za uporabo brez velikega vložka v obnovo. Obrnili smo se na Fakulteto za arhitekturo z vprašanjem, če so nam pri obnovi pripravljeni pomagati. In bili so za. Idejno zasnovo prenove so oblikovali študentje v okviru študijskih obveznosti pri prof. Alešu Vodopivcu. Oblikovali smo skupnostni projekt in ga polni optimizma poimenovali Viška hiška.
S prostovoljskim delom, številnimi korporativnimi prostovoljskimi akcijami, donacijami, s pomočjo mnogih podjetij, še posebej Javne razsvetljave Ljubljana in Strabag, ob podpori Mestne občine Ljubljana in študentov arhitekture pod mentorstvom prof. Aleša Vodopivca ter njegovega tima v sestavi Anja Planinšček, Gašper Medvešek in Katja Martinčič smo danes uradno odprli nove prostore Slovenske filantropije. V obnovo je bilo vključenih vsaj 283 prostovoljcev, vloženih 2.130 ur prostovoljskega dela in prav toliko ur dobre volje in pozitivne energije.
DSC_0439_FotorDSC_0482_Fotor
DSC_0508_Fotor


Prej stara stanovanjska hiša, neprimerna za uporabo in namenjena rušenju, je danes funkcionalna, svetla, prijazna in odprta hiša, ki, kot je rekel župan mesta Ljubljana, »ne potrebuje nobene ograje«, saj predstavlja prostor srečevanja in sodelovanja.
Veliko dela, materiala in optimizma je bilo potrebnega za obnovo in velika zahvala gre vsem, ki so pri tem projektu videli potencial in Slovenski filantropiji pomagali ustvariti idealno delovno okolje.
DSC_0656_Fotor
DSC_0779_Fotor
DSC_0776_Fotor
 
 
 
 
 
 
Za podporo se zahvaljujemo: vsem prostovoljcem in prostovoljkam, Mestni občini Ljubljana, Fakulteti za arhitekturo, podjetju Žurbi Team d.o.o., STRABAG d.o.o, Gradbenemu podjetju Javna razsvetljava d.d., Železniškemu gradbenemu podjetju Ljubljana d.d., Fakulteti za strojništvo, Komunalnemu podjetju Ljubljana, Elektru Ljubljana d.d., Petrolu, Roche, Upravi RS za zaščito in reševanje, AbbVie, GSK, Medis, PricewaterhouseCoopers, Pernod Ricard, Klika, OSI, HP-ju, Microsoftu, Veleposlaništvu ZDA v Sloveniji, Futuri, gradbenemu podjetju SIBAU izdelava oken in vrat d.o.o., Knauf Insulation d.o.o., Xella porobeton SI d.o.o., trgovskemu podjetju BAUHAUS d.o.o., Knauf Ljubljana d.o.o., Termo-tehnika d.o.o., URSA Slovenija d.o.o., AMS R&D d.o.o., Lafarge Cement d.o.o., ETI Elektroelement d.d., Tem d.o.o., Sam Trans d.o.o., Gorenje surovina d.o.o., Elektromaterial Lendava d.d. in Avtocentru Špan.
DSC_0587_FotorDSC_0578_FotorDSC_0558_FotorDSC_0556_FotorDSC_0551_FotorDSC_0547_FotorDSC_0567_Fotor
DSC_0560_Fotor
DSC_0574_Fotor

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor