Bodi prostovoljec, bodi koristen!

Anica Mikuš Kos, predsednica Slovenske filantropije, kot prostovoljka na Kosovu dela v kar treh projektih.
Eden izmed njih je tudi “Bodi prostovoljec, bodi koristen”, ki ga izvaja Institut for Promotion of Education (IPEDU, Kosovo) in financira Britanska ambasada na Kosovu. Več kot 100 srednješolcev iz treh srednjih šol mesta Ferizaj (Gimnazija Ferizaj, Ekonomska srednja šola in Agrikulturna srednja šola)  je sodelovalo v raznih prostovoljskih dejavnostih, ki so jih mladi organizirali v okviru tri mesečnega projekta.
Anica Mikuš Kos je kot prostovoljka sodelovala tudi na zaključni prireditvi projekta Prostovoljsko o delu dijakov občine Ferizaj. V treh mesecih so uspeli dijaki s pomočjo svojih mentorjev razviti zelo dobre oblike prostovoljskega dela (urejanje okolja, pomoč otrokom s posebnimi potrebami, učna pomoč otrokom, …).
Srednješolci so zelo zainteresirani za sodelovanje s slovenskimi srednjimi šolami. V primeru, da vas zanima povezava z njimi pišite na e-mail naslov: r.lekaj@yahoo.com  (Institut for Promotion of Education, IPEDU).
17160260_1394079560651091_603453902_n IMG_1848 IMG_1895(1) IMG_2013
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: zaključna konferenca
Anica Mikuš Kos je prostovoljsko na Kosovu delovala tudi  v okviru projekta, ki vključuje reintegracijo in rehabilitacijo invalidov, ki so utrpeli poškodbe z minami. Namen projekta je ponuditi informacije in svetovanje na zdravstvenem področju, na socialnem področju, na področju zaposlovanja in na psihosocialnem področju. Pomagala je tudi pri usposabljanju kosovskih šolskih delavcev o otrocih s posebnimi potrebami.

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor