8. Festival migrantskega filma

Vabilo prostovoljcem k soustvarjanju 8. Festivala migrantskega filma
Med 15. in 20. junijem 2017 pripravlja Slovenska filantropija že 8. edicijo Festivala migrantskega filma, ki bo potekal v Ljubljani. Tudi letos festivalska ekipa stremi k temu, da javnosti predstavi svež izbor projekcij in spremljevalnih dogodkov, ki osvetljujejo različne teme in plati migracij, azila, življenja beguncev ter integracije priseljencev v novo družbeno okolje.
K sodelovanju vabimo vse, ki imate radi filme, vam je tema blizu, in si želite pridobiti neformalne izkušnje na področju organizacije filmskih in kulturnih dogodkov:
V času festivala, med 15. in 20. junijem, iščemo:
– Fotograf/inja: 2 prostovoljca, ki bi se v času festivala udeleževala obfestivalskih dogodkov in fotografirala dogajanje za naše vsebine na spletnih portalih. Priporočljivo je fotografsko znanje, saj je za nemoteno opravljanje dela znanje na tem področju velika prednost. Vendar so vabljeni vsi z željo po fotografiranju in smislom za ustvarjanje. Smernice in navodila za uspešno delo bosta prostovoljca pridobila pred pričetkom festivala.
– Video klip snemalec/ka, video montažer/ka: ki bi se v času festivala udeleževal/a obfestivalskih dogodkov in snemal/a video klipe za našo spletno stran in socialna omrežja. Zaželjeno je, da ima prostovoljec izkušnje s snemanjem in video montažo, je odgovoren in kreativen.
– Tolmači: ki bi se bili pripravljeni udeleževati obfestivalskih dogodkov (okroglih miz in pogovorov). Glede na potrebe se bo direktno prevajalo gostom ali obiskovalcem, zato je zaželjeno, da prevajalci angleško tekoče govorijo.
Pred samim festivalom, od 1. 4. 2017 dalje, iščemo prostovoljce oziroma prostovoljke na področjih:
– Prevajanje: vabimo vse, ki bi bili pripravljeni prevajati in podnaslavljati besedila in filme iz angleščine v slovenščino. Zaželjeno je, da ima prostovoljec diplomo iz omenjenega področja oziroma je študent zadnjega letnika ali absolvent, in ima že izkušnje s tovrstnim delom.
– Podnaslavljanje: vabimo vse, ki želijo pridobiti neformalne izkušnje na področju podnaslavljanja. Program, s katerim prostovoljci delajo, se imenuje Subtitle workshop, ki je brezplačen in uporabniku prijazen program za titlanje video vsebin. Omogoča tako direktno prevajanje v program kot umeščanje časovnih kod v primeru pripravljenih podnapisov. S prostovoljci bomo izvedli izobraževalno delavnico, zato izkušnje niso pogoj.
– Pomoč pri promociji: pred in med festivalom bi potrebovali pomoč prostovoljca/ke na področju razvoja promocije, odnosov z javnostmi in družabnih omrežjih.
Medse vabimo predane in odgovorne ljudi, ki na sodelovanje gledajo kot na delovno in prijetno izkušnjo, za katero bodo po festivalu dobili tudi potrdila o sodelovanju in po želji priporočila. V zameno nudimo nepozabno izkušnjo, nova poznanstva in možnost udeležbe na filmskih projekcijah in zanimivih dogodkih. Če se prepoznate v kateri od vlog, vas vabimo, da nas kontaktirate na mateja.skrt@gmail.com, do 8. 4. 2017. Prosimo vas, da ob prijavi posredujete kratek življenjepis z vašimi izkušnjami in pripišete, za katera dela se prijavljate in vaše časovne zmožnosti.
Vaših prijav se že veselimo.
Ekipa Festivala migrantskega filma

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor