DAN ZA SPREMEMBE – Dan za sodelovanje

Sporočilo za javnost, 6. 4. 2017
8. aprila se bo odvil že 8. Dan za spremembe, ki ima letos podnaslov dan za sodelovanje. Velika vseslovenska prostovoljska akcija ponovno povezuje številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom spodbujanja in širjenja sodelovanja.
Slovenska filantropija kot glavni organizator Dneva za spremembe je v preteklosti akcije že obarvala medgeneracijsko in skupnostno, premagovali smo osamljenost, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom in širili spoštovanje.
Direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak pred akcijo poziva: »Sodelovanje je pot do uspeha. S številnimi akcijami izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, smo že spreminjali zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, namenjali smo stari robi novo rabo. V soboto, 8. aprila bomo znova pokazali, da sodelovanje prinaša pozitivne rezultate in dobro voljo.«
S sloganom akcije Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! že vsa leta nagovarjamo posameznika. Vsi smo lahko sprememba. V soboto se lahko vsak pridruži in preizkusi v vlogi prostovoljca. Na spletni povezavi www.filantropija.org/dan-za-spremembe preverite, kje potekajo akcije v vaši regiji, kaj se bo dogajalo, kdo vse sodeluje in poiščite kontakte organizatorjev.
Prostovoljske akcije, katerih rdeča nit je širjenje in spodbujanje sodelovanja, bodo potekale v 72 krajih, med organizatorji so šole, društva, občine in posamezniki, sodelovala bodo tudi podjetja. Prijavljenih je 129 akcij, v okviru nekaterih se je povezalo tudi več kot 27 organizacij. Po vsej državi bo na ta dan aktivnih več kot 460 organizacij (društev, občin, šol, podjetij, javnih zavodov) in več kot 8600 prostovoljcev.
Sodelovalo bo več kot 20 občin, 70 osnovnih in srednjih šol, 13 vrtcev, 80 društev in združenj, 20 krajevnih skupnosti ter 9 podjetij. Prijavljenih je 35 čistilnih akcij, 30 akcij urejanja javnih prostorov, 14 zbiralnih akcij, 60 akcij druženja, 20 medsosedskih akcij in 22 prireditev.
Sodelujoči kraji (72):
Ajdovščina, Bovec, Banjšice, Celje, Cerknica, Cerklje na Gorenjskem, Črnomelj, Črenšovci, Dobravlje, Grgarske Ravne, Grad, Hrastnik, Ilirska Bistrica, Izlake, Izola, Jesenice, Kamnik, Kranj, Korte, Koper, Kuzma, Ljubljana, Loška dolina, Ljutomer, Logatec, Lovrenc na Pohorju, Litija, Lože pri Vipavi, Maribor, Murska Sobota, Metlika, Nova Gorica, Novo mesto, Na Fari, Otočec, Ormož, Puče, Polhov Gradec, Portorož, Ptuj, Piran, Prebold, Postojna, Ranče, Rakičan, Razkrižje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Slovenske Konjice, Spodnja vas, Selnica ob Dravi, Senovo, Sevnica, Spodnji Duplek, Sežana, Stara Cerkev, Selca, Selnica ob Dravi, Šentjur, Škocjanski zatok, Škocjan, Štanjel, Šentjur, Šempeter pri Gorici, Šempeter v Savinjski dolini, Trbovlje, Turnišče, Velenje, Vipava, Visoko, Zagorje ob Savi, Žalec.
Sodelujoče regije:
Gorenjska regija (8), Goriška regija (12), Jugovzhodna Slovenija (8), Koroška regija (5), Notranjsko kraška regija (5), Obalno kraška regija (12), Osrednjeslovenska (32), Podravska regija (19), Pomurska regija (12), Savinjska regija (10), Spodnjeposavska (2), Zasavska regija (6).
Pozivamo vas, da predstavite vseslovensko akcijo, saj se lokalni organizatorji, med katerimi so tudi taki, ki sodelujejo že osmo leto, izjemno angažirajo in pripravljajo akcije, ki vključujejo veliko število sodelujočih in posledično prispevajo h konkretnim pozitivnim spremembam.
Naj bo 8. april resnično dan za sodelovanje! Več informacij najdete tudi na povezavi prostovoljstvo.org. 
DZS_578x-289

Deli prispevek:
  • Cara Mengekstrak Domain dari URL di Notepad++
  • WordPress CMS Checker
  • slot gacor